Борисов: В нито една сфера не видях промяна, освен че взеха на Гешев шофьора и направиха куп бели

11747
Борисов: В нито една сфера не видях промяна, освен че взеха на Гешев шофьора и направиха куп бели
Снимка: БГНЕС

"Всички говорят за „Промяната продължава“, но „промяната“ по време на служебните правителства е само промяна в цените, спиране на програми за подпомагане и това главният прокурор Иван Гешев да остане без шофьор". Това коментира пред партийния актив в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той публично нахока депутатите си, гласували актуализацията на бюджета, като подчерта, че са влезли лобистки текстове.

„Аз в нито една сфера не видях промяна, освен че взеха на Гешев шофьора и направиха тези куп бели“, заяви лидерът на ГЕРБ, като той атакува и Конституционния съд заради твърде дългия според него срок, в който трябва да се събере информация по казуса с гражданството на Кирил Петков, „за да се направят партии през това време“. „Аз съм работил с Кирил Петков и Асен Василев. В интерес на истината, те са добри хора, кадърни, но някой много рязко им даде газ и ги изстреля на позиции, на които ще се объркат“, коментира Борисов.

Борисов: Политическата криза, в която ни вкара избраният за обединител, се преодолява с отговорност

113 години след обявяването на Независимостта на България е добре да не забравяме, че правото да си свободен и независим върви заедно с...

„Ти говориш за бюджет, който приехте – вие не сте почтени, ако бяхте почтени, щяхте да направите не актуализация на нашия бюджет, а щяхте да направите бюджет за следващата година. Не да похарчиш за 2-3 месеца парите, да излъжеш пенсионерите и от януари да не знаеш какво да правиш“, каза Борисов по адрес на служебното правителство. По думите му то е трябвало да излезе пред обществеността и да обяви, че с този ръст на пенсиите неминуемо предстои и вдигане на данъците.

В същото време Борисов заяви, че в земеделието и туризма се спират програми за подпомагане, включително такива с европари, бизнесмени печелят много от „изтърваните“ цени на тока, а, за да спасят работниците си, строителните фирми продават на печалба строителните материали, които са били купили по-рано за изграждането на магистралите. Той не коментира вчерашното изказване на Васил Велев от АИКБ за това, че кабинетът „Борисов-3“ е заложил бомба в енергетиката с наредба, поставяща неизпълнимо изискване към водните централи у нас. „Най-сетне се обадиха работодателските организации. Къде бяха като актуализираха само пенсиите?!“, запита Борисов във връзка с искането потребителите на свободния пазар да бъдат подпомогнати от държавата.

Проблеми видя той и в здравеопазването. „Вчера починаха 138 човека българи, днеска 58 човека българи. В другите държави при 5-6 пъти повече заболели, имат по 10-20 починали. Защото всички са минали 70% ваксинирани. Те унищожиха ваксинационния план, уплашиха хората. При тези цифри, щат-не щат, ще започнат да затварят“, каза Борисов. 

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е подал оставка, защото Бойко Борисов е поискал - лидерът на ГЕРБ смята, че той не се справя. Това каза самият Борисов в Пловдив, където е навръх Деня на независимостта и се среща с местния актив.

Борисов обвини служебното правителство и президента Румен Радев за повишаването на цените в държавата. Според него президентските хора Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция, и Николай Копринков - съветник по вътрешна политика и гражданско общество, управляват държавата.

Бойко Борисов: Ясен е кандидатът на ГЕРБ за президент (ВИДЕО)

Ясен ни е кандидатът за президент. Познавате го. Това заяви бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след...

Всичко поскъпва със стотици проценти - токът с 300%, желязото с 200%, газът със 160%, дървата с 80%, обяви Борисов. "И никакви мерки не се взимат. Това е промяната. Промяната на цените всъщност е цялата промяна. Всички говорят за ББР. Всички бордове се увеличиха от 3 на 6, 9 и 12 човека. Почтено ли е да увеличаваш администрацията", попита Борисов.

"Радев уби Севера и Северозапада. Излъга, че ще прави магистрала "Черно море" за пред партньорите. Някъде да виждате тази магистрала заложена в бюджета? Няма я", каза Борисов. Той допълни, че за два месеца чуждестранните инвестиции са паднали с над 60% - "продават и бягат".

Лидерът на ГЕРБ попита къде е Планът за възстановяване - Гърция вече взе 30 мрд., ние да не би да нямаме нужда?, попита той и се разгневи заради популисткото актуализиране на пенсиите и то само до Нова година - "Понеже Бойко Борисов даде по 50 лв., те сега по 100".

"Къде щяхте да правите европейско първенство, ако не бяхме построили Колодрума. Училища, театри, във всяка сфера - над 1 млрд. лева са влезли в Пловдив, каза бившият премиер. В момента "Тракия" е убийствена магистрала. Няма място без заводи. Няма град, който е направен, така, както Пловдив. С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с това, което сме направили. Ако бяхте почтени, щяхте да направите бюджет за следващата година, обърна се Борисов към опонентите си. Пловдив е любимият ми град. Той е най-хубавият град за туризъм, каза Борисов.

За присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов на срещата, Борисов каза: "А, вие го гледате и си мислите. Аз го харесвам. Бургас стана чуден град". Лидерът на ГЕРБ обаче отказа да съобщи кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент.

Бойко Борисов: Липсва пилот в самолета (ВИДЕО)

Идват трети поредни избори, но още чакаме Бойко Рашков да изнесе доказателства за твърденията си, че сме подслушвали и яли хора.Всичко ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика