Борисов видя връзка между купуването на F-16 и шпионския скандал

7280
Борисов видя връзка между купуването на F-16 и шпионския скандал
Снимка: БГНЕС

Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето външно министерство реагира така, както реагират и в Унгария. Не виждам никакво основание да се свързват едното и другото. Това беше първият коментар на премиера Бойко Борисов за шпионския скандал. Той го направи в началото на правителственото заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът припомни разследвания срещу други знакови руски олигарси преди години - Майкъл Чорни и Денис Ершов, които "се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс, нашите служби работят заедно с, изрично подчертавам, партньорски други служби, прави го и прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този процес. Този процес ще се движи на база на следствието, което тече“, категоричен е премиерът.

Председателят на движение "Русофили" е обвинен в шпионаж (ВИДЕО)

Председателят на "Русофили" и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Руския институт за стратегически...

Борисов смята, че всеки може да подкрепя когото иска - едните религията, други културата, трети Русия, четвърти – Америка. "Нещо повече, ние дори с нашия кмет в Казанлък сме участвали във форума на Копринка".

„Едни обичат Америка, други Русия, трети – Европа. Но нашата геостратегическа ориентация, подкрепена от всички партии, много преди ГЕРБ да го има, само ВМРО го е имало тогава, сме приели пътя ЕС - НАТО. Нищо против нямаме хората, които обичат Русия. Аз съм бил в Кремъл, и в Белия дом на камината. Има други, които за 3 години нито на едното, нито на другото място. Могат да си направят анализаторите изводи“, похвали се Борисов.

"Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава злоба, сигурно изобщо нямаше да се занимавам", заяви още Борисов.

Премиерът е на мнение, че „това, че някой си е правил среща си е негова работа и ние не се бъркаме. Това, че има събори и хората пеят руски песни - си е тяхно право и ние по никакъв начин не сме саботирали, дори сме ги толерирали. Но службите работят срещу определени хора, не срещу Русия“.

За съжаление има бивши шефове на служби, които казват, че това било едва ли не наша дейност да им вземем електората. Едва ли не се поставят в услуга на тоя кръг от руската пропаганда“, завърши коментара си премиерът по двете най-наболели теми от последните дни.

Ген. Решетников за обвиненията в шпионаж: Това са глупости!

Това е престъпление! Така коментира обвиненията в шпионаж срещу Николай Малинов, ген. Леонид Решетников пред Нова тв.  Решетнико...

За договарянето на постове в ЕК и силата на мълчанието:

Опитът изисква да бъдеш търпелив и мълчалив и да говориш тогава, когато всичко е договорено. За съжаление политическите ни опоненти направиха коментари, които ако имаха малко опит, нямаше да направят. Така започна коментара си за разпределението на отговорностите в новата Европейска комисия премиерът. Българският еврокомисар Мария Габриел ще може да управлява ресурсите в сектор „Иновации и младеж” в Европа.

"Когато договаряхме всичките постове, и затова казвам, че трябваше да сме мълчаливи, ние договаряхме и постове на Международния валутен фонд", съобщи премиерът Бойко Борисов. В момента Кристалина Георгиева е единственият кандидат за директор на МВФ. Дори институцията промени правилата за избор, увеличавайки възрастта на кандидатите, за да приеме номинацията на Георгиева.

"Ние можехме да вземем външния министър на Европа да е наш, но разликата с председател на МВФ е милиарди долара", каза още Борисов.

"Образование и иновации е първа точка в програмата на правителството. Първа точка е за опозицията, първа е и за президентството. България беше оценена като държава, която винаги е имало добро образование, култура, спорт и най-иновативни мозъци от типа на Джон Атанасов. Именно за това на България беше даден ресор, който е първа точка в Европа, а именно – да се даде бъдеще на младите хора", коментира Бойко Борисов.

Президентът Румен Радев: Обвиненията в шпионаж за Русия са абсурдни и нелепи

Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи, здравият разум напуска българското политическото пространство, особено уп...

Освен образование, култура, спорт, в тази програма е и Евразъм. Това дава огромна възможност, продължи премиерът. Всички български институции, университети да се стягат да правят проекти, защото това са огромни възможности, посъветва премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика