Борисов: Все повече успели, млади, знаещи и можещи хора се връщат от чужбина

14294
Борисов: Все повече успели, млади, знаещи и можещи хора се връщат от чужбина
Снимка: БГНЕС

Все повече успели, млади, знаещи и можещи хора започват да се връщат от чужбина. Това стана ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора, предаде агенция „Фокус“.

„Огромни високотехнологични заводи се правят в Кърджали, плюс социални центрове за работниците. В Русе пък се строят най-високо технологичните продукти, които отиват 100% за Германия – например най-скъпите камери на „Мерцедес“ се произвеждат в Русе, включително и лазерни лъчи на фаровете“, каза още Борисов. Той посочи, че пет подобни завода има и в Шумен. „И аз мога да се обзаложа, че шаситата на BMW ще се правят в Шумен“, коментира Борисов. Той заяви, че всички заводи вече идват в България и тук се правят високотехнологични компоненти и най-скъпите системи.

БСП с нова жалба срещу Борисов, искат да се оттегли от предизборния щаб

БСП отново внесе сигнал в ЦИК срещу българския премиер, съобщава news.bg. "Внасяме сигнал във връзка с несъвместимост на функциите на Б...

„Нашите работници са висококвалифицирани, дисциплинирани. Заводите в Русе работят с 20% по-голям капацитет, отколкото в Чехия. Немците действително казват, че българите са уникални като работници. В същото време все повече успели, млади, знаещи и можещи хора започват да се връщат от чужбина. Защото заплатата на директора на един завод, да не го казвам кой е, е от 15 000 евро нагоре. А средният висококвалифициран персонал получава по 5-6 хил. евро. А 1300 лв. плюс ваучери за храна взимат останалите работници там“, обясни премиерът Борисов и подчерта, че тези, които работят качествено, ще взимат и по-високи заплати.

От опозицията вече усещат, че ще загубят и тези избори и стават злобни и жлъчни, коментира Борисов и посочи, че в последните години се инвестира все повече в инфраструктура и резултатите са видими. „Опозицията за това вече се усеща, че ще загуби и тези избори. И стават толкова злобни, жлъчни – гледахте дебата. Те нямат какво да покажат“, коментира премиерът. „Искаме нещо да им намерим дефект, но те нищо не са строили, нищо не са правили“, каза още той.

„Следващата седмица ще открием нов германски автомобилен завод в Пазарджик. Плюс околовръстното, пътят Пловдив – Асеновград. Искам да видя дали за сезона ще успеят да стане пътят до Слънчев бряг, за да няма тапи изобщо. В Бургас световно първенство по лека атлетика ще се провежда – и там искам да видя как вървят нещата следващата седмица“, заяви Борисов. Той посочи, че в момента в България се правят огромни строежи. „И те затова беснеят – яд ги е, защото виждат, че и доходите се вдигат, и инвестициите са големи. Виждате, президентът, като има нещо хубаво, вика: „Това хубаво, онова хубаво“. А иначе лошото само за правителството. Разбира ме ги, и те водят своята политическа стратегия“, коментира Борисов.

НСИ: Българите са с най-ниска продължителност на живота в Европа

България, заедно с Латвия (74.9 години), е сред страните с най-ниска средна продължителност на живота на населението в Европейския съюз...

Снимка: Правителствена пресслужба

Той се спря и на темата за външната политика на страната. „Онзи ден и „Гардиън“, и руските медии излязоха с коментар за мен. Но и двете внимателно казват, че добре се оправям. Трудно ми е, но балансът засега го има. Успяхме да водим балансирана политика и с Русия, и със САЩ. Аз се съпротивих Черно море да стане зона на конфликти, защото това е най-опасното. Важно е, че успяхме и с Турция да се разберем и сега да имаме 0% миграционен натиск, когато в Европа се сцепват. За чужди оръжия на територията на България аз не съм чул“, поясни Борисов.

Министър-председателят заяви, че в сряда ще дойде Алексис Ципрас, за да стартира строежа на интерконектора Гърция – България. „Искаме отвсякъде да можем да получаваме газ, за да може България да е независима“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

24 часа по-късно: Няма бял дим над парламента - Мария Габриел не дойде с мандата, преговорите са прекъснати? (СНИМКИ)

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...