Борисов за Brexit: Британците ще си берат ягодите и аспержите през септември

6023
Борисов за Brexit: Британците ще си берат ягодите и аспержите през септември
Снимка: БГНЕС

С доста разбиране нещата се отложиха за септември. Доста във времето се отдалечава този процес, но тогава ще си берат ягодите, аспержите, ще вземат необходимите мерки. Така премиерът Бойко Борисов коментира темата Brexit след като си тръгна от срещата на върха на европейските лидери.

Както и предполагахме в България, след едно политическо пиянство махмурлукът е много тежък. Британците всеки ден виждат какво се случва с парите им, с имотите им, с преместването на цели структуроопределящи икономически отрасли и взеха след референдума си да търсят в Google какво означава ЕС, каза още българският премиер.

Камерън си изми ръцете: Следващият премиер да решава как и кога да стартира излизане от ЕС

Следващият британски премиер, чието име ще е известно през септември, ще реши и ще предприеме необходимите стъпки за излизане на Велико...

Борисов изрази тревога, че сега в кампанията за предсрочните парламентарни избори във Великобритания ще се вихри популизъм срещу Европейския съюз.

Нелогично е България да не поеме половин година по-рано своето председателство. Ще се реши обаче на следващия Съвет, заяви Бойко Борисов по въпроса, че Великобритания трябва да е председател на ЕС точно преди България да поеме председателството през втората половина на 2018 година.

Атентатите като разстояние нямат значение. Затова и сега пак има проверка на мерките за сигурност, на летищата, коментира Борисов как реагира България на снощния атентат на летище „Ататюрк“ в Истанбул. Винаги съм казвал, че докато се водят тези войни и хората нямат избор от каква ракета ще загинат – американска, руска, френска, турска, това ще е настоящето, заключи премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com