Борисов за хазарта: Ако докладът на инспекцията е верен, ще имат проблем много хора

19540
Борисов за хазарта: Ако докладът на инспекцията е верен, ще имат проблем много хора
Снимка: БГНЕС

Ако докладът, който прави Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в Комисията по хазарта е верен, ще имат проблем много хора. Това предупреди премиерът Бойко Борисов преди редовното правителствено заседание, цитиран от БГНЕС.

Министър-председателят съобщи, че от няколко дни, докато е бил на срещата в Давос, в публичното пространство са се ширели дълбоки неистини относно това, че някой има идея да национализира частен хазартен бизнес. Борисов заяви, че на неговото бюро е имало доклад на АДФИ, в който се казва, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. В този доклад обаче никъде не фигурира името на футболния клуб "Левски". И в тази връзка премиерът недоумява каква е връзката.

За да успокои феновете, Борисов заяви, че ще се срещне утре с тях на разговор, както го прави със всички. По време на срещата Борисов ясно и на феновете ще каже, че не става дума за укриване на доклад.

Дали е виновна Комисията и дали ще бъдат осъдени, ще стане впоследствие ясно, тъй като в момента по проверката се работи на пълни обороти. Едно обаче е сигурно - никой на никого няма намерение да взима фирмата, още по-малко да се национализира. Ако има нарушения, ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията, попита още Борисов.

Васил Божков за закона за хазарта: Да вземем от един да дадем на друг - това ли е грижата за здравето на нацията?

Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. "Не може да вземем от един да дадем на друг &ndash...

Какво ще стане с промените в Закона за хазарта?

Премиерът е възложил на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, ако се стигне до гласуване на промените в Закона за хазарта, да бъде изразена позицията на ГЕРБ.

„Ние можем да подкрепим, изрично трябва да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, да се аутсорсва и преотдава и трябва да бъде в забранителния списък за приватизация, да е сигурно, че абсолютно никой друг освен държавата, няма да се занимава с тази дейност. Внушението е, че трябва едва ли не да се вкарат други играчи в този бизнес. Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е, няма от какво да се безпокоят. Ние сме изпълнили нашето задължение да изпратим, да се провери и да се констатира и това го правим в много фирми, в много компании и места. Сега е дошло времето на проверката тук“, добави още Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Припомняме, че промените в Закона за хазарта, с които се определя каква такса се плаща (чл. 30, ал. 3 от Закона), бяха приети през 2014 г. по предложение на Йордан Цонев и група Народни представители от ДПС и БСП.

Мнението на Васил Божков

"Национална лотария": Частните лотарии не са нарушили закона

"Днешното изявление на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев потвърди, че частните оператори в игралния б...

Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. "Не може да вземем от един да дадем на друг – това ли е грижата за здравето на нацията?". Така бизнесменът Васил Божков коментира темата с новия законопроект за хазарта, предложен от Валери Симеонов.

Знаете, в мотивите на законопроекта е записано, че една от целите е осигуряването на повече пари за Спортното министерство и програмите му за насърчаване на физическото възпитание и практикуването на спорт "от различни групи на населението, развитие и насърчаване на учащите, включително деца в риск, към системна физическа активност".

Изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев коментира по-рано темата с финансирането на "Левски". Ние сме в клуба за по-малко от 13 месеца – в "Левски" са постъпили малко под 19 млн. лева за този период от компании на г-н Божков, посочи още той. Има и още 5 млн. лева, които са под форма на дългосрочно финансиране от "Национална лотария" със срок до 2023 година, когато ще се вземе решение дали да бъдат вкарани в основния капитал, подчерта Ганев.

Развитието по темата четете в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика