Борисов за напрежението в коалицията: Те така си се закачат

5992
Борисов за напрежението в коалицията: Те така си се закачат
Снимка: БГНЕС

Няма търкания в коалицията, декларира премиерът Бойко Борисов след среща с партньорите си от "Обединени патриоти".

В разговорите в Министерски съвет са участвали вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Борисов заяви пред журналисти, че Симеонов и Каракачанов не са скарани, а "те така си се закачат помежду си".

Радев се съгласи на помирение с Борисов за изтребителите

Надявам се да намеря общо решение с премира относно изтребителите за ВВС. Това заяви президентът Румен Радев от Ню Йорк, където е на по...

Повод за срещата стана изказване на Симеонов от преди няколко дни. "Напоследък нямаме диалог с Бойко Борисов", каза той в телевизионно интервю и обясни, че в коалицията има търкания - "най-тривиални и банални, по кадрови въпроси". Каракачанов обаче не го подкрепи и каза, че редовно се чува с премиера, въпреки че не е в една сграда с него, докато Симеонов седи в съседния на Борисов кабинет.

"Никога не сме имали търкания с Патриотите. Проведе се коалиционен съвет, защото аз и Валери Симеонов бяхме цяло лято на работа, а другите бяха почивка и имаше малко напрежение в това отношение. Иначе редовно в понеделник или вторник се събираме и говорим по всички теми“, каза още премиерът, цитиран от bTV.

Относно това дали има търкания в коалицията между Красимир Каракачанов и Валери Симеонов Борисов заяви, че не се бърка „в чужди партии и в чужди семейства“.

„Те си се шегуват така помежду си, че в първия момент винаги можеш да останеш с впечатление, че се карат, но после като започнат да се смеят… Беше ми нужно време, за да им свикна на табиета“, каза още министър-председателят.

Каракачанов не е съгласен, че Русия е опасна за националната ни сигурност

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред bTV, че при внасянето в Народното събрание на доклада за национална сигурност о...

Той обаче призна, че е имало напрежение около съобщението във Facebook профила на Симеонов за уволеннието на шефката на ДНСК Милка Гечева. Борисов поясни, че вицепремиерът получил тази информация на задесание на кабинета от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите на премиера Нанков дължи извинение на Симеонов, защото по-късно не е споделил публично тази информация.

Премиерът, който беше на редовната среща на правоприлагащите органи с петте тютюневи компании от Инициативата срещу незаконната търговия с цигари, коментира още и темата с контрабандата.

"Когато фактите говорят и най-големите наши критици трябва да мълчат, ще продължим тенденцията за намаляване на контрабандата от 34% на 7% и ще продължим. Не случайно толкова проучвания се правят по тази тема, защото в парични измерения става въпрос за трилиони в Европа, милиарди в България. И тези пари замърсяват цялата система, защото, за да мине цялата контрабанда, ти трябва митничар, граничар, данъчен, покровителство по места, особено по граничните региони и това е огромна маса пари. Изключително съм благодарен за това, че прокурорите приеха всяка сряда да правим съвещания, те са независима институция, но когато става въпрос за парите на бюджета и държавата, една добра координация мисля, че не би била лоша“, заяви Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика