Борисов за папата и застрояването - наговори ли куп фалшиви приказки? (ВИДЕО)

10969
Борисов за папата и застрояването - наговори ли куп фалшиви приказки? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"В интерес на истината, гледам че сега искат, папата понеже казал за мигранти, за едикакво си ... папата, въобще духовните лица, всяко живо същество, всяка Божа твар, те спират и я пазят. Защо искат да опорочат едно такова силно политическо посещение и за народа, и за хората, и за католиците – едва ли не дошъл да ни докара мигрантите? Просто на всяко хубаво нещо да турят по една лъжица катран". Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар за визитата на папа Франциск I в България.

Припомняме, че по-рано днес папата беше в бежанския лагер във "Враждебна", където децата го посрещнаха с песни.

Папата кацна в България (ВИДЕО)

"Благодаря Ви, че ме поканихте. Аз се моля за мир и всички ние се молим за мир, защото войната е нещо много, много грозно и лошо". Това...

Борисов не пропусна да каже как папата целунал "иконата" на патриарх Неофит и добави: "От снощи досега всеки ден кисело млеко си спомня, най-много това му харесва, в менюто му е само това". Всъщност, в менюто на папата за обяд днес, 6 май, имаше ризото с морски дарове, свинско печено с пюре и сос от трюфел, салата от розови домати, печени чушки, сирене и пресен босилек, както и крем супа от зеленчуци. Това каза лично шеф Манчев, който отговаряше за обяда, пред Нова телевизия. А след казаното, премиерът поиска да си ценим постигнатото.

Борисов говори от Пловдив, където посети протест в защита на пловдивския парк "Кършияка". Скандалът там тръгна, след като се оказа, че има масова сеч на дървета и подготовка за застрояване. Сега премиерът обеща, че такова няма да има, след като още в началото на март стана ясно, че няма разрешително за строеж.

"Аз като кмет в София заварих същите неща - бяха си взели градинките пред Японския хотел, Южния парк. В плана на Пловдив това място е озеленено и остава парк. Така че това съм го разпоредил. Всеки, който си мисли, че може да граби така на хората парковете, е сгрешил", заяви Бойко Борисов.

Припомняме, че само преди две години т.е. през 2017 година тръгна петиция за спасяването на Южния парк в София, защото 340 дка от парка са частни имоти. Общата площ на Южния парк е 1800 дка парк. Борисов беше кмет на София до 2009 година.

Даровете на Борисов за папата: Кисело мляко, икона и омофор

Министър-председателят Бойко Борисов ще подари златовезана икона, омофор и българско кисело мляко на Негово Светейшество папа Франциск,...

Сега, на въпрос дали гарантира, че в "Кършияка" няма да се издигне небостъргач като "Златен век", отговорът беше: "Иначе не идвам в Пловдив значи". Борисов обаче беше попитан и "къде са мишоците от общината, които разрешиха комплексното застрояване на парка", на което той отвърна, че това било "много преди" идването на ГЕРБ на власт. Припомняме, че в Пловдив вече два мандата кмет е подкрепяният от ГЕРБ Иван Тотев.

В крайна сметка дойде и районният кмет (район "Северен") Ральо Ралев и Борисов го посрещна с думите: "Кмете, остави ги да ти ударят по един шамар и да им мине".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика