Борисов заговори за експертен кабинет и руски шпиони (ВИДЕО)

6837
Борисов заговори за експертен кабинет и руски шпиони (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

„Пред руския президент Владимир Путин преди няколко години заявих, че на територията на България не допускаме такива неща. Прокуратурата е много стриктна в това отношение. За да действат ДАНС и Прокуратурата, значи има достатъчно информация”. Това зави премиерът Бойко Борисов в първи коментар за последния шпионски скандал, свързан с руски дипломати у нас. Премиерът е на поредната инспекция на АМ "Хемус".

Подробности за скандала и кои са шпионите ще намерите тук. Има ли натиск върху българската прокуратура и под чие давление работи тя, според бившият военен министър Николай Ненчев.

Министър-председателят коментира предложението на ДПС за съставяне на експертен кабинет. За това призова и вицепремиерът Красимир Каракачанов, който обяви,че е готов да подаде оставка в името на диалога в държавата.

Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарни парии, които не по моя вина се разцепиха, не можаха да влязат в него. Оформиха се няколко политически проекта, които са длъжни да "загряват около пистата", за да си подберат избиратели. Те няма да спрат, разбирам ги. Това е в тяхна полза. Не значи обаче, че на всеки, който му се приискат избори, да ги провеждаме”, заяви Борисов.

"Засега да, правителството остава в този формат. Вижте, всичко може да се направи в името на България, но когато има диалог, когато има нормално мислещи политици, които вземат предвид мнението на другите...Всички тези, които искат да влязат в парламента аз ги познавам много добре, знам им качествата – едни са ми били вицепремиери, други министри, подчерта още той.

Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, както и мен, защото мога да си работя за партията, а не да се движа по социално-икономически и финансови теми. Важните теми за България ги свършихме в този мандат. Експертен кабинет е правилен, ако има висока политическа култура във всички”, обяви министър-председателят.

Изненадващо, според Борисов диалогът между Министерския съвет и Президентството върви. „Коментираме генералитета, посланиците и мероприятията заедно”, допълни той, изброявайки съгласувателните процедури по закон.

И не пропусна да подчертае, че президентът вече не изпълнява конституционната си функция, а е "политически субект". Какъв обаче?

Радев вече е политически играч. Той не е равно отдалечен, не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия – дали ще е нова, към БСП или ДПС, които го избраха, със сигурност не е към ГЕРБ. Това обаче го прави субект”, категоричен бе премиерът.

"Когато си обичаш народа, държавата трябва пълна мобилизация, а той, Радев, какво казва „да дадат оставки и тогава ще говорим”. Аз като дам оставка какво ще говоря с теб, аз ще дойда под прозорците ти тогава. Това ли иска? Ще го направим, ще дойде и това време", коментира Борисов.

"Човек като говори трябва много внимателно да мисли и за себе си. Аз много пъти съм изяснил как по Варна неговите хора ме „сготвиха”, на жаргон. Направиха го по перфектен начин. Много добре го направиха. Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята, къщата – най-сервизните помещения, в момент, в който ме няма, каза още Бойко Борисов и продължи: Като ченгеджийска операция я направиха фантастично, шапка им свалям. Неговото най-близко обкръжение го свърши."

От ДПС към Борисов и Радев: Диалогът върви, когато самолетоносачът е в залива

Избори в България ще има съвсем скоро, независимо дали предсрочни или не. Мълчанието е много по-силно послание – посланието на пр...

„Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора (бел.ред. - Румен Радев) от най-близкото му обкръжение ме "сготвиха" по един много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за подобен момент.", коментира още ситуацията той.

Премиерът припомни и за записите с участието на президента и каза, че в тях той прикрива проверка: "А неговите записи – където той хъка, мъка са със законни технически средства."

"За мен случаят е приключен, взел съм си поуките", каза още Борисов и продължи: "И след това майсторски започнаха да нареждат други неща – примерно убийството на манекенка в Гърция – пълна лъжа. После – Борисов деребейства с гангстери, а гангстерът се оказа австрийският канцлер. Мога да ви дам примери с къщи, острови и други.", продължи премиера.

"Народът ги усети какви са какво са и затова и „великите им народни въстания” не могат да съберат колкото една конференция на ГЕРБ", коментира Борисов.

Премиерът отново подчерта, че само заради предприетите мерки от правителството в България все още не могат да се усетят с пълна сила последствията от пандемията от коронавирус. Малко по-рано той се похвали с постигнатото и във Facebook.

Отровното трио: След изявлението на ДПС, Борисов няма шанс да задържи властта

"След 53 дни на протест, които доказаха на световната общност и на целия български народ, че корумпираното правителство, ръководено от ...

„Безработицата в България е към 7.5 %. В САЩ и други европейски държави минава 25-30%. За мое съжаление Европа не се съгласи да направи общ медицински протокол”, каза още той.

Цялото му изявление можете да видите в следващото видео:

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика