БСП: Докато рушите основите на правовата държава, задължавате идните поколения с 5 млрд. лева

1385
БСП: Докато рушите основите на правовата държава, задължавате идните поколения с 5 млрд. лева
Снимка: БГНЕС

Недоволството не стихва, протестите не намаляват. Оставайки слепи и глухи за исканията на гражданите, задълбочавате още повече политическата гриза“. Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков в декларация от името на парламентарната група.

От парламентарната трибуна депутатът разкритикува управляващите, че не се вслушват в исканията на гражданското недоволство и са готови да се задържат на власт с „цената на промени в конституционния ред и два плажа“.

От БСП подготвят жалба до Конституционния съд за промените в Изборния кодекс

От БСП са готови с жалба до Конституционния съд заради промените в Изборния кодекс, които бяха приети миналата седмица. Според тях пром...

Вторият ви опит да спечелите служебно изборите намери място в проект на Изборен кодекс. Той е еманация на управлението – в преходни и заключителни разпоредби, между две четения, предложихте конституцията да се променя чрез референдум. Така поставяте под въпрос базови човешки права и дори териториалната цялост на България. Докато рушите основите на правовата държава, пътьом задължавате идните поколения с 5 млрд. лева.

Докато раздавате 50 лв. на българските пенсионери, си делите онези 700 млн., които липсват от нашите данъци. Така се превърнахте в заплаха за националната сигурност. За 10 години създадохте корупционен облик на страната. Авторитетни медии и неправителствени организации определят България като страна със системен проблем с корупцията, която не отбелязва никакъв напредък, според индексите и заема твърдото първо място като най-корумпираната страна в ЕС“, продължи с критиките на Божанков.

Според него България отбелязва нива на корупция много над средните за Съюза, а като допълнение на това е най-бедна и с увеличаващи се различия от останалите страни-членки. Депутатът определи днешната власт като „популистко-мутренска“, което пък му навлече устна забележка от страна на председателстващия заседанието Валери Симеонов.

„Зачитайки авторитета и уважавайте останалите народни представители“, призова го Симеонов, който се закани на депутата от левицата да му наложи и административна санкция, ако използва обидни изрази.

Нинова за заема на правителството: Всички плащаме, за да може един човек да харчи еднолично

"На 15 септември правителството на Борисов взе нов заем от международните пазари. 10-годишна емисия за 2.5 млрд. лв. и 2.5 млрд. за 30 ...

Въпреки това обаче Божанков продължи: „В следващия програмен период Европа обвързва кохезионните фондове с върховенството на закона и зелената икономика. По отношението на върховенството на закона не виждаме смисъл да привеждаме примери. Вие сте рецидивисти в потъпкването му.

По отношение на екологията сте екологични пиромани. С Бетонираното Черноморие, хотелите-подпорни стени, най-мръсния въздух и очертаващото се безводие вие не давате европейска перспектива за страната ни“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Главчев на среща със службите, обсъждат изборите и Близкия изток

Рокадите в министерствата продължават, Йоловски и бивш министър на Радев се връщат (СНИМКИ)

Гешев за пудела и пачките: Най-високо в мафията стоят политиците (ВИДЕО)

МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика