БСП иска Цацаров да разпита Борисов за „наркотрафикантите в парламента”

2099
БСП иска Цацаров да разпита Борисов за „наркотрафикантите в парламента”
Снимка: БГНЕС

БСП подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, с което поиска Цацаров да разпита премиера Бойко Борисов за „наркотрафикантите в парламента”.

Става въпрос за репликата на министър-председателя: „В Народното събрание продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик. Хора, които са купували гласове…”

Борисов смята, че БСП искат да съборят държавата

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Народното събрание за заседанието, на което ще бъде гласувано искането на БСП за оставка на парламе...

Социалистите настояват главният прокурор да попита Борисов кога и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са лицата, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове.

Заради опита на социалистите да извикат в парламента Борисов лично да обясни думите си се стигна до скандала и оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Публикуваме пълния текст на писмото на социалистите без редакторска намеса:

"Обръщаме се към Вас по повод думите на министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов: ".... в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници..." Това негово твърдение е изказано на 12.11.2017 г. при откриване на основно реконструираната и обновена зала "Асикс Арена" в град София.

Борисов: Трябва ли да веят като байрак всяка жена, минала през живота ми?

Трябва ли всяка жена, която е минала през моя живот, след това да я веят като байрак и да я проверяват? Това заяви пред журналисти прем...

За ПГ на "БСП за България" е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени с наркотрафик и купуване на гласове.

Като се имат предвид горепосочените факти и информация, моля да извършите всички необходими действия, съгласно приложимия закон, включително и да разпитате министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов - кога, откъде и от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове и дали предоставил същата информация на компетентните държавни органи за предприемане на необходимите действия."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика