БСП искат оставката на Емил Христов

1797
БСП искат оставката на Емил Христов
Снимка: БГНЕС

БСП поиска оставката на зам.-председателя на НС от ГЕРБ Емил Христов. Това стана ясно на пресконференция на партията. Червеният депутат Георги Свиленски заяви, че недоволството е продиктувано от циничното поведение на народни представители, които не допуснаха майките на деца с увреждания да влязат в парламента въпреки отправена покана за гостуване, съобщи БГНЕС. Очаква се до края на седмицата БСП да внесе искането за оставката на зам.-председателя на НС. Свиленски коментира, че е скандално тези родители да бъдат оставени да чакат с часове на тротоара пред парламента. На 1 май от 10.30 ч. ще се проведе протест срещу бедността и корупцията пред паметника на Незнайния воин, организиран от БСП. Свиленски покани всички, които са срещу корупцията да дойдат на място, както и призова властимащите, които не са способни да управляват, да се оттеглят, защото има много млади хора, които могат да управляват държавата.

Междувременно министерството на здравеопазването изготви сравнителен анализ, касаещ действащата Наредба за медицинската експертиза и предложения от МЗ проект за промени в Наредба за медицинската експертиза. Анализът бе предоставен на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания на 20 април. 

БСП с два сигнала до главния прокурор

Два сигнала до главния прокурор ще подаде БСП - за плащания ток от "БДЖ-Пътнически превози" и за градския транспорт в София. Това обяви...

От МЗ припомнят, че това беше един от ангажиментите, които здравният министър Кирил Ананиев пое на среща с организациите на хората с увреждания, която се проведе на 13 април. За изготвянето на анализа настояваха представителите на организациите на хората с увреждания.

В изпълнение на подписаното по време на срещата споразумение с национално представителните организации, на 18 април на официалната страница на МЗ беше публикуван Правилникът за устройството и организацията на работата на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки на медицинските експертизи за обществено обсъждане.

На 23 април, също в изпълнение на споразумението, на сайта на МЗ е публикуван и Проектът на Наредбата за медицинската експертиза, като публичното обсъждане ще протече отново в рамките на 30 дни. Предстои провеждането на следваща експертна среща, на която да бъдат обсъдени предложенията на национално представителните организации във връзка с публикуваните проекти. В рамките на обществените обсъждания всеки гражданин може да изпрати своите становища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика