БСП-Казанлък: Кметът от ГЕРБ да спре продажбите на апетитните общински имоти в Равда и Несебър

4734
БСП-Казанлък: Кметът от ГЕРБ да спре продажбите на апетитните общински имоти в Равда и Несебър
Снимка: БСП Казанлък

БСП в Казанлък публично призова кмета от ГЕРБ да спре продажбите на общински терени в Равда и Несебър. Социалистите остро разкритикуваха намерението на кмета да изтъргува крайморските терени, собственост на всички казанлъчани и то във време на криза. Община Казанлък е единствената у нас, която все още притежава имоти на първа линия на брега на морето, а разпродаването им не е удачно, особено сега, е позицията на БСП-членовете.

„Настоящата криза е достатъчно тежка за всички сектори, най-драстична е в туризма, цените на имотите край морето падат, безотговорно е да се продава“, констатират общинските съветници от левицата и апелират за спиране на обявените търгове.

В Калофер не пуснали кметове от ГЕРБ да влязат на срещата с президента

Кметовете на Карлово доктор Емил Кабаиванов и на Стамолийски Георги Мараджиев, който е областен координатор на ПП ГЕРБ твърдят, че не с...

Категоричната реакция на казанлъшките социалисти идва само няколко дена преди да започне разглеждането на бюджета на община Казанлък за тази година в комисиите на местния парламент.

 „Приоритетът на бюджет 2021 трябва да са гражданите. БСП неколкократно предложи мерки за облекчаване на финансовата тежест за семействата, чиито деца посещават детски градини и за наемателите на общинска собственост, пряко засегнати от въведеното извънредно положение, както и намаляване на таксата смет за жителите на общината“, припомниха от БСП-Казанлък като изразиха и надежда, че местната управа ще прояви в разум: „Вярваме, че управляващата коалиция в Казанлък, начело с ГЕРБ, ще прояви състрадание към изнемогващите хора, които ежеседмично се увеличават“.

В апела, разпространен в социалните мрежи, председателят на групата общински съветници от „БСП за България“ Пламен Караджов е категоричен: „Дошло е време, в което властта трябва да забрави за комисионните от плочки, тротоари, градинки и асфалта“.

Съветниците-социалисти внесоха в казанлъшкия обшински съвет 8 предложения за обсъждане при дебатите на проектобюджета. Сред тях са средства за спешните ремонти в двете отделения по хирургия и за лечение на нервни болести в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, за санирането и ремонта на ДКЦ „Поликлиника“, както и средства за повишаване квалификацията на лекари и медицински кадри. БСП-съветниците са предложиха на кмета да предвиди във финансовия план за 2021 г. субсидиране на превозвачите, които осъществяват обществен транспорт за социалните групи, ученици и пенсионери.

Арестуваха кмета на Рио де Жанейро заради корупция

Кметът на Рио де Жанейро Марсел Кривела е арестуван днес по обвинение в корупция, съобщи телевизия „Глобо“. По информация ...

„Да се заложат средства за 19-те кметства с 50 % повече от 2020г., финанси за проектиране на многофункционална спортна зала, за подпомагане участието на треньорите и техните възпитаници за международни първенства и да се реновира спортната площадка по скейтборд в парк „Васил Левски“, предлагат още от левицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика