БСП продължават преговорите за кабинет

3674
БСП продължават преговорите за кабинет
Снимка: БГНЕС

БСП дава мандат на контактната група за контакти да продължи преговорите с „Има такъв народ“ и с другите две партии – „Демократична България“ и „Изправи се.БГ. Ние идваме“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред журналисти след пленума на столетната партия. 

Целта на контактната група е да се видят какви са съвпаденията между партиите, какви приоритети могат да се извадят и да се обединят около промяната. „Всеки ще трябва да направи някакви компромиси“, уточни Нинова.

Румен Овчаров: БСП няма да даде празен чек на ИТН

"БСП няма да даде празен чек на ИТН. БСП има интерес от правителство с работещ парламент, но трябва да се сме наясно какво подкрепяме и...

„БСП има конкретни мерки как да продължи оттук нататък преди пленумът да е завършил. БСП не се приема като част от модела на ГЕРБ. Възможно е да отстояваме своите политики чрез приоритетите си. Ние искаме да гарантираме сигурност на хората и стабилност, като ще положим усилия за съставяне на кабинет и работещ парламент. Парламентът и правителството трябва да довършат разграждането на досегашния модел на управление“, заяви още Нинова.

От БСП изведоха своите основни приоритети, от които ще се водят при евентуално съставяне на правителство – социална политика, реформа в здравеопазването, образование, наука и култура, борба с корупцията и качествена съдебна реформа и възстановяване на икономиката.

Две теми Нинова не приема от пленума – налагане на либерален модел на управление на оттегляне на държавата като основен регулатор и собственик на активни от ключово значение на националната сигурност и Република Северна Македония да стане член на ЕС за сметка на българския национален интерес и история.

Корнелия Нинова коментира и протестите срещу нея тази сутрин. „60 човека организирани, предвождани от Кирил Добрев, Калоян Паргов и Весела Лечева ви показват силата на вътрешната опозиция. Тези хора не представляват никого освен себе си и не са упълномощени да правят това. Не могат точно те да ми искат оставката, защото не са ме избрали“, категоричен бе лидерът на партията. Тя бе категорична, че за нея е важно мнението на останалите 80% от социалистите, които са я избрали. „Жалко, че не могат да приемат за втора поредна година загубата. Единственият ефект е публично и чрез медиите да изпратя послания за нестабилност в БСП и то в ключов момент, когато на пленума се решава подкрепата за кабинета. Ролята ни е решаваща дали ще има правителство и стабилност“, допълни Нинова.

Кирил Добрев: Оставката на Нинова не е актуална, въпросът е за оставането на БСП в политическия живот

"Ние вече не искаме оставката на Корнелия Нинова. Този въпрос дори не е актуален днес, въпросът е за оставането на партията в политичес...

„Това е планът – да се попречи на създаване на стабилно правителство и на авторитета и стабилността на БСП. Дойдоха 60 човека, повикаха, послушаха музика и си отидоха. Важно е  какво става вътре, легитимността и какво поднасяме. Отговорността е много тежка – да правим правителство в силно фрагментиран парламент“, подчерта тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика