БСП продължават преговорите за кабинет

3674
БСП продължават преговорите за кабинет
Снимка: БГНЕС

БСП дава мандат на контактната група за контакти да продължи преговорите с „Има такъв народ“ и с другите две партии – „Демократична България“ и „Изправи се.БГ. Ние идваме“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред журналисти след пленума на столетната партия. 

Целта на контактната група е да се видят какви са съвпаденията между партиите, какви приоритети могат да се извадят и да се обединят около промяната. „Всеки ще трябва да направи някакви компромиси“, уточни Нинова.

Румен Овчаров: БСП няма да даде празен чек на ИТН

"БСП няма да даде празен чек на ИТН. БСП има интерес от правителство с работещ парламент, но трябва да се сме наясно какво подкрепяме и...

„БСП има конкретни мерки как да продължи оттук нататък преди пленумът да е завършил. БСП не се приема като част от модела на ГЕРБ. Възможно е да отстояваме своите политики чрез приоритетите си. Ние искаме да гарантираме сигурност на хората и стабилност, като ще положим усилия за съставяне на кабинет и работещ парламент. Парламентът и правителството трябва да довършат разграждането на досегашния модел на управление“, заяви още Нинова.

От БСП изведоха своите основни приоритети, от които ще се водят при евентуално съставяне на правителство – социална политика, реформа в здравеопазването, образование, наука и култура, борба с корупцията и качествена съдебна реформа и възстановяване на икономиката.

Две теми Нинова не приема от пленума – налагане на либерален модел на управление на оттегляне на държавата като основен регулатор и собственик на активни от ключово значение на националната сигурност и Република Северна Македония да стане член на ЕС за сметка на българския национален интерес и история.

Корнелия Нинова коментира и протестите срещу нея тази сутрин. „60 човека организирани, предвождани от Кирил Добрев, Калоян Паргов и Весела Лечева ви показват силата на вътрешната опозиция. Тези хора не представляват никого освен себе си и не са упълномощени да правят това. Не могат точно те да ми искат оставката, защото не са ме избрали“, категоричен бе лидерът на партията. Тя бе категорична, че за нея е важно мнението на останалите 80% от социалистите, които са я избрали. „Жалко, че не могат да приемат за втора поредна година загубата. Единственият ефект е публично и чрез медиите да изпратя послания за нестабилност в БСП и то в ключов момент, когато на пленума се решава подкрепата за кабинета. Ролята ни е решаваща дали ще има правителство и стабилност“, допълни Нинова.

Кирил Добрев: Оставката на Нинова не е актуална, въпросът е за оставането на БСП в политическия живот

"Ние вече не искаме оставката на Корнелия Нинова. Този въпрос дори не е актуален днес, въпросът е за оставането на партията в политичес...

„Това е планът – да се попречи на създаване на стабилно правителство и на авторитета и стабилността на БСП. Дойдоха 60 човека, повикаха, послушаха музика и си отидоха. Важно е  какво става вътре, легитимността и какво поднасяме. Отговорността е много тежка – да правим правителство в силно фрагментиран парламент“, подчерта тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика