БСП с нови нападки към ДПС в парламента и предупреждение към новите партии

3996
БСП с нови нападки към ДПС в парламента и предупреждение към новите партии
Снимка: БГНЕС

ДПС тръгват да управляват с вас, помислете си какво ви чака. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в обръщение към "Има такъв народ" и другите нови партии в парламента.

"Уважаеми колеги от новите политически субекти, за нас политиката на ГЕРБ оттук нататък е да създава хаос, нестабилност и несигурност в държавата. Не се поддавайте на тези провокации, които включително и тук ви устройват.

Мораториумът върху концесиите на правителството скара БСП и ДПС

“Започна се. Еуфорията от вчерашната ситуация за голям анти-ГЕРБ фронт започна да спихва. Видяхте ли какво стана днес? Не пожелах...

Поведението на Борисов е ясно - той също е традиционно последователен. Ще продължава да ни забавлява със скечове. Новите политически субекти не могат сами. Не ви стигат гласове. В същото време нападате БСП и отказвате протегната ръка от БСП, защото смятате, че ние сме партия на статуквото. Очевидна липса на политическа мъдрост в този момент, проявявате.

Ние никога не сме се месили в поведението на други партии, не сме давали съвети, но тъй като сега всички поред ни предизвикахте, ще си кажем мнението. Първо, още в 44-ото Народно събрание заявихме - "Обединени патриоти" са явния партньор на ГЕРБ, скрито управляващият партньор е ДПС.

От ДПС днес заявяват - няма да управляваме с ГЕРБ и няма да подкрепяме и БСП, защото са партии загубили изборите. Те управляваха и с ГЕРБ, и с БСП. Понеслите негативите от това са ГЕРБ и БСП, а сега тръгват да управляват с вас. Помислете си какво ви чака. Уважаеми колеги от ДПС - не, като дърпате за опашката, ще си получите истината", каза Нинова.

По думите й докато тече този безсмислен спор, Борисов се окопава и новите партии ще го върнат обратно с пълна сила. "Казвате, че искаме всички елиминирането на ГЕРБ. Добре - думи, думи, зад които не стои нито едно конкретно действие. Недейте да твърдите, че БСП иска да разбие анти-ГЕРБ мнозинството. БСП просто действа, не говори. Отхвърлихте предложението ни за мораториум, ваша воля. В понеделник подмениха цялата енергетика", каза Корнелия Нинова, цитирана от Фокус.

Румен Гечев: „Да, България“ си подава топката с ДПС

„Пред целия български народ беше ясно, че след тази каскада от ежедневни скандали, корупция и разкрития в България и в чужбина, б...

Тя попита защо днес няма да се гледа мораториума върху някои решения на Министерския съвет в оставка. "Дълго ще говорим по Изборния кодекс, дълго ще правим комисия по ревизията. Ще направим комисия за "Росенец". Добре, действия трябват, хора. Той ни се подиграва в момента. Той си действа, докато вие си чешете езиците", подчерта още лидерът на БСП. Нинова обърна внимание, че предложенията на социалистите са на масата.

"Пет пъти абсолютно добронамерено ви подадохме ръка без да искаме нищо. Не искаме постове, не искаме министри. Не ви искаме нищо - искаме не просто този модел да бъде пропукан, а да бъде отстранен и да няма възможност да се върне. Не приемате това предложение - ваша си работа. Ние принципно, последователно, ясно и категорично продължаваме по този път", подчерта още Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика