БСП се надяват Европейската прокуратура да нищи измами с евросредства

2784
БСП се надяват Европейската прокуратура да нищи измами с евросредства
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

"Очакваме Европейската прокуратура да заработи ефективно по сигнали за корупция с евросредства". Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева след среща с евродепутати от левицата, на която са обсъдени приоритетните насоки в работата им. „БСП когато има сигнали за злоупотреби с евросредства, като например този, който внесохме в ОЛАФ за некачественото пътно строителство, ще ги внася и препраща“, заяви Златева. Тя изтъкна, че такива разследвания ще са от огромен интерес и за българските граждани и посочи като емблематичен пример ремонта на софийската улица „Граф Игнатиев“.

„Навсякъде, където има такива злоупотреби – дали в местна власт, независимо дали по време или след кампания, дали става дума за строеж на магистрали, на пътища за стоеж на стадиони в малки населени места, за ремонти и саниране на заведения, дали за други проекти, по които са кандидатствали и частни бенефициенти – щом има съмнения и са предоставени конкретни факти на разследващите органи, те трябва да бъдат разследвани“, категорична е Златева.

Загубена ли е битката за пакет "Мобилност"?

Битката по пакета “Мобилност” не е изгубена. След вчерашното гласуване беше очертана рамката за следващите преговори. Ще тр...

Никакво лъкатушене по темата Шенген; защита на българския интерес в разговорите по реформата на т.нар. „Дъблински регламент“; запазване на кохезионната политика в бюджета на ЕС; повече внимание към проблемите на българите във Великобритания; търсене на най-благоприятно развитие за нас по пакета „Мобилност“ – тези насоки обявиха като приоритетни след срещата евродепутатите Петър Витанов и Цветелина Пенкова.

Не всичко е загубено по пакета “Мобилност“, смята евродепутатът Петър Витанов. „Ако отидем на триалог, имаме по-добра изходна позиция, спрямо предходния мандат, поради факта, че Румъния ще получи еврокомисар по транспорта, а Румъния изцяло подкрепя нашите виждания“, каза той. Витанов изтъкна, че липсва оценка на въздействието на пакета, а мерките в него засягат околната среда. Прието е в Европейския парламент предложението празните камиони на всеки 4 седмици да се връщат в държавата по регистрация на фирмата, но няма оценка как ще повлияе на околната среда и как кореспондира с основните цели не само на групата на социалистите и на демократите, но и на новия Европейски парламент, отбеляза Витанов. „Основен приоритет на новия ЕП е зелената икономика и зеления транспорт. Това е точно в противоречие на тези цели“, подчерта той. Според него „ако бъде приет пакета, стотици хиляди хора ще останат без работа, ще се увеличи замърсяването на въздуха, ще се предизвика нова социално-трудова вълна от мигранти в посока Западна Европа и не на последно място – ще се увеличи цената за всяка една стока, защото ще се повиши цената за нейното транспортиране“.

Ако успеем да убедим нашите европейски партньори в тези аргументи, ще имаме по-добра база за преговори, убеден е Витанов.

Във връзка с напускането на ЕС от Великобритания, евродепутатът Цветелина Пенкова призова правителството да наблюдава темата по-активно."Brexit без сделка ще доведе до много сериозен политически и икономически хаос, което засяга и българите, живеещи на острова. Към момента българското правителство мълчи по въпроса за защитата им, докато много други държави взеха адекватни мерки", отбеляза тя.

Комисия на ЕП набързо "опраска" промяната на пакет "Мобилност"

Лош резултат за България – транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли предложението пакет "Мобилност" да бъде върнат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика