БСП ще изиска от прокуратурата всички имена на политици, финансирани от КТБ

3577
БСП ще изиска от прокуратурата всички имена на политици, финансирани от КТБ
Снимка: БГНЕС

БСП ще изпрати писмо до Специализираната прокуратура - молим да бъде оповестен списъкът на политиците, които са финансирани от КТБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с обвинителния акт за КТБ.

"Вчера Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по КТБ и обяви един документ публичен - "Общ поглед върху модела КТБ". В този документ и в публичните изявления на прокуратурата има констатации, че от КТБ са финансирани политици", заяви Нинова и обясни, че БСП ще изпрати писмо до административният ръководител на Специализираната прокуратура прокурор Иван Гешев с молба този списък да бъде оповестен.

Пейте си на воля, г-н Пеевски

И така – вече официално има обвинителен акт за аферата "КТБ". На челно място в списъка на прокуратурата са банкерът Цветан Василе...

Нинова мотивира искането си с това, че КТБ е огледало на целия Преход – бизнес, икономически и политически интереси. По думите ѝ всичко това е на гърба на народа. "С това разследване, с връщането на чувството за справедливост можем да сложим край на модела КТБ, а и на модела на политиката на Прехода, правена по този начин – задкулисно, в личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа. Ето защо имаме нужда и ние, и обществото от пълна прозрачност. Нека този списък на политиците бъде оповестен публично", призова лидерът на БСП, цитирана от "Фокус".

Попитана защо само името на Николай Бареков е било оповестено вчера, Нинова заяви, че може би няма конкретна причина. "Това още повече засилва аргумента ни да не е този или онзи само, а да се изнесе пълната информация. Обществото има нужда от тази прозрачност и от пълната истина за КТБ", каза Нинова. В отговор на въпрос дали смята, че има и други политици освен Бареков, тя отговори, че не смята нищо, а цитира доклада на прокуратурата, в който се посочва, че има финансиране на политици и получаване на парични суми от Цветан Василев на различни лица от политическия живот.

Попитана как ще постъпи, ако се окаже, че сред тези политици има и такива от БСП, Нинова заяви, че към този въпрос и чувството за справедливост се отнася принципно.

Припомняме, че вчера след като публикува обвинителния акт за делото КТБ от 12 000 страници, Специализираната прокуратура предостави на медиите около 150 страници с данни по делото КТБ. Единственото име на политик, което е споменато в документите е това на Николай Бареков. По-късно прокурорът по делото КТБ Иван Гешев заяви, че за Бареков има образувано отделно съдебно производство.

Адвокатите на Цветан Василев: Прокуратурата събори КТБ

Активното действие на прокуратурата събори КТБ. Това заяви Христо Ботев - адвокат на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев след...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика