България дари защитни комплекти за борба с коронавируса на Армения и Грузия

1486
България дари защитни комплекти за борба с коронавируса на Армения и Грузия
Снимка: МВнР

Дарения от защитни облекла, очила и шлемове, които България изпраща като помощ в борбата с коронавируса, бяха предадени в Армения и Грузия.

Помощта е предоставена по инициатива на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и се финансира по линия на официалната помощ за развитие, предвидена в бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г. Тя е част от подкрепата, която страната ни оказва на 12 държави от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство, на обща стойност 636 150 лв.

Фонд за борба с домашното насилие в условията на COVID-19 набира дарения

Една тиха пандемия, различна от тази, предизвикана от коронавируса, е превзела много домове. Това е пандемията на домашното насилие. От...

В Армения българският посланик Мария Павлова предаде на първия заместник-министър на здравеопазването Анахид Ованисян 500 защитни комплекта, предназначени за медицинския персонал на първа линия в арменските здравни институции. Предоставянето на хуманитарна помощ на приятелска Армения е израз на солидарност в борбата за преодоляване на последиците от COVID-19, каза на церемонията посланик Павлова. Тя изтъкна историческите приятелски връзки между българския и арменския народ. Помощта е и българският принос в рамките на съвместната инициатива на ЕС „Екип Европа“, насочена към подпомагане на страните от Източното партньорство за справянето с COVID-19.

Дарението от България има важна добавена стойност за Армения в особено напрегнат момент на бързо разпространение на коронавируса в страната, заяви заместник-министърът на здравеопазването Анахид Ованесян. Тя благодари на българското правителство за помощта.

В Грузия българската хуманитарна помощ от 400 комплекта защитни облекла, очила и шлемове бе предадена от посланик Десислава Иванова на заместник-министъра на здравеопазването Гиорги Цоцколаури. Българският посланик подчерта, че помощта е израз на отличните отношения между България и Грузия и на традиционната българска подкрепа за външнополитическите приоритети на Тбилиси. Посланик Иванова открои и традиционната ангажираност на страната ни за Грузия по линия на официалната помощ за развитие. Заместник-министър Цоцколаури благодари на България за дарението, както и за силното политическо послание за подкрепа, което страната ни изпраща по този начин на Грузия. Помощ в обем от 100 защитни комплекта ще бъде предоставена от българската страна и на неправителствени организации в Грузия, работещи с деца в неравностойно положение.

Предоставените защитни комплекти са произведени от български фирми според най-високите стандарти – костюмите са за многократна употреба, от специална лека и дишаща материя, осигуряваща максимална защита за медицинския персонал.

Кампания събира и дарява стари компютри на ученици

С обявяването на извънредно положение в България, над 500 000 деца останаха да учат вкъщи, да "ходят" на училище дистанционно. Част от ...

Хуманитарна помощ за борба с коронавируса получиха чрез посолствата ни още Република Северна Македония, Албания, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Украйна и Беларус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика