Цацаров иска ново изслушване Бойко Рашков в парламента

1575
Цацаров иска ново изслушване Бойко Рашков в парламента
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров иска няколко парламентарни комисии да обсъдят казаното от председателя на бюрото за контрол на СРС-тата Бойко Рашков.

Това съобщиха от прокуратурата, като допълниха, че Цацаров е изпратил писмо до председателя на вътрешната комисия в НС и на тази за контрол на СРС-тата.

Бойко Рашков: Цацаров е забранил на подчинените си да ни сътрудничат

Националното бюро за контрол на СРС е възпрепятствано в работата си, като пред парламента по въпроса имаше манипулация от страна на не ...

Повод за всичко това са думите на Бойко Рашков, според когото има тежки нарушения при прилагането и използването на СРС, допуснати от прокуратурата и ДАНС.

Преди дни в парламента Рашков информира, че има стотици сигнали за нарушения при използване на специални разузнавателни средства, но в същото време има мълчание от тези органи, които Бюрото уведомява.

Според Цацаров тези твърдения трябва да бъдат обсъдени от депутатите в присъствието на всички членове на Бюрото, председателите на ДАНС и ДАТО.

"Считам, че отправените за пореден път от него (Бойко Рашков) сериозни обвинения следва да бъдат обсъдени на заседание на ръководените от вас комисии, защото имат пряко отношение към спазването на закона и правата на гражданите, а също и към вътрешната сигурност. Предлагам да обсъдите необходимостта от такова заседание - на ресорната комисия или съвместно на двете комисии. Моето разбира е, че само в хода на такъв институционален диалог българските граждани могат да получат информация, която отговаря на истината и не е изкривена от лични амбиции и партийни пристрастия", се посочва в писмото на главния прокурор.

Рашков: Има неправомерно подслушвани магистрати, Цацаров спъва проверката

Има неправомерно подслушване, което е правено по искане на ДАНС, Прокуратурата и ГДБОП с нагласата, че са над закона. Това каза директо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика