ЦИК избра фирма с 11 лайка за реклама на вота в социалните мрежи

2051
ЦИК избра фирма с 11 лайка за реклама на вота в социалните мрежи
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Най-голямата част от рекламата за популяризиране на предстоящите предсрочни парламентарни избори ще отиде при сравнително неизвестна рекламна компания - фирма "Милива". При бюджет от 112 500 лева досега, "Милива" взема 82 500 лева заради решение на ЦИК. Фирмата ще трябва да препрати посланията на ЦИК в интернет медиите и социалните мрежи. Останалите 30 хиляди, които ще бъдат платени за аудио- и видеоклипове, отиват в "Премиер студио плюс", където "властва" един от братята Мангасарян.

Изборът на "Милива" изглежда нелогичен, защото фирмата не е предложила най-ниската цена за изпълнение на поръчката, но това не е и основният критерий за избор според условията на поръчката. Освен това при кратък преглед във Facebook страницата на компанията показва, че тя има 12 последователи и 11 харесвания към настоящия момент. Последният пост в социалната мрежа е отпреди 4 г., публикувана е песен на Роби Уилямс, пише в. "Сега".

11 е числото на лидерството... и още предизборна нумерология

Минути след като Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли номерата на бюлетините за предсрочните парламентарни избори, политиците ...

В началото на февруари ЦИК откри процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет "консултантски услуги за организиране и провеждане на разяснителна кампания в интернет медии и управление на комуникацията чрез Facebook, която да осигури публичност, да информира и повиши познанията и мотивацията на българските граждани за предстоящите избори". Прогнозната стойност на поръчката бе 90 хил. лв. Според доклада на ЦИК, разглеждала офертите, най-висока комплексна оценка - 98.58 точки, получава "Милива". На второ и трето място са класирани "Ес Ти Би Комюникейшънс" (78.27) и българският филиал на международната компания АПРА (59.40). Четвъртият участник - УПХ, е отстранен от процедурата, тъй като пликът с ценовата му оферта е бил прозрачен.

В методиката на ЦИК обаче цената като показател има тежест 30% от оценката, а останалите 70% се определят от предложенията на фирмите за техническото изпълнение на офертите им. Така АПРА, която предлага 78 600 лв., остава на последно място. Спечелилата поръчката "Милива" иска 82 500 лв., а "Ес Ти Би Комюникейшънс" - 84 600 лв. В доклада на комисията пише, че цената не е решаващият фактор и по друга причина - не е имало предложение, което да е с повече от 20% по-благоприятно от средната стойност на предложенията на останалите участници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика