Цвета Караянчева: Няма парламентарна криза

2002
Цвета Караянчева: Няма парламентарна криза
Снимка: БГНЕС

Нима трябва да закрием парламентарната република и да минем в партизанска форма на управление, за да можем да угодим на БСП да се върнат. Това коментира председателят на парламента Цвета Караянчева в предаването „Панорама“ по БНТ относно кворума в Народното събрание.

В отговор на въпрос имаме ли парламентарна криза, тя заяви: „Нямаме парламентарна криза. За да имаме такава, парламентът трябва да е блокиран, да няма регистрация и възможност да работи. Виждате, че вече 3 седмици, откакто „БСП за България“ отсъстват, парламентът работи“. „Днес имаше малък проблем понеже двама от колегите закъсняха. Успяваме да дисциплинираме парламентарните групи. Колегите не пътуват в чужбина сряда, четвъртък и петък, за да бъдат на линия. Мисля, че парламентарна криза няма“, посочи Караянчева, цитирана от агенция "Фокус".

Парламентът събра кворум от втори опит със съдействието на "Воля"

Липса на кворум отложи началото на днешното заседание на парламента. При първия опит за регистрация в зала имаше само 119 народни пред...

Тя обърна внимание, че и вицепрезидентът Илияна Йотова също смята, че няма парламентарна криза. „При 161 народни представители няма как да говорим за такава“, изтъкна председателят на Народното събрание. В отговор на въпрос каква е нейната отговорност да оправи работата на парламента, включително и със завръщане на БСП и поведението на „Воля“, Цвета Караянчева коментира: „Не знам какво мога да направя. Може би предлагате да се извиня на БСП заради това, че сме спечелили изборите и да ги върнем по някакъв начин в парламента. И президентът ги покани да се върнат“. „На БСП сякаш им е по-удобно да се събират със свои съмишленици, без да влизат в парламента. Наричат парламента говорилня, но аз мисля, че точно там е мястото, където трябва да се срещат различни позиции и да се говори“, обясни Караянчева. „На няколко пъти призовах БСП да се върнат. Играли сме тази игра през 2013 година и тя никак не е печеливша. Празният стол не носи дивиденти на никого“, посочи Караянчева.

Попитана има ли от какво да се опасяваме във връзка с атентата в Нова Зеландия, председателят на парламента каза: „Нека службите да си свършат работата и да изнесат информация, до която достигнат. Виждате светкавичната реакция на премиера, който събра службите за сигурност“. „Това, което стана ясно, е, че атентаторът е бил в България на екскурзия. Не знаем нищо повече от това. Трябва да осъдим този терористичен акт“, обяви Караянчева. „Наистина този акт е много притеснителен. Всяко нещо, което отнема човешки живот, е отвратително“, подчерта тя. „Искам да изкажа съболезнования на близките. Поклон пред паметта на загиналите. Нека ранените се възстановят по-бързо“, каза още председателят на Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com