Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да отстъпи от министерския пост в образованието

1978
Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да отстъпи от министерския пост в образованието
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ няма да отстъпи от министерския пост в образованието, това беше основен акцент в предизборната ни кампанията. Смятам, че основният министерски пост, който също трябва да бъде за ГЕРБ е финансовият, защото е много важно каква ще бъде приходната част на бюджета и как се управляват финансите на държавата. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.- председател на партията в предаването „Комбина“ по Нова телевизия.

„Преговорите вървят много продуктивно, резултатът, който имаме от изборите ни дава едно спокойствие, че имаме мнозинство от двете политически формации“, посочи той. На въпрос дали вече са се разбрали за постовете Цветан Цветанов коментира: „Не, не сме говорили по тази тема. В момента се подготвя финализирането на коалиционното споразумение, което следващата седмица ще бъде подписано“.

Цветан Цветанов: Ново правителство ще имаме около 4 май

Предполагам, че началото на месец май, а защо не и около 4 май, ще имаме ново правителство. Това каза пред журналисти в парламента зам....

„Казах за министерствата, които със сигурност няма да се дадат. За всяко едно министерство, разбира се, ще се водят разговори и ще има екип, с който ще бъде подкрепено“, обясни той. „Имаме необходимост от силно парламентарно мнозинство, което трябва да бъде единно“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Според него не трябва винаги да разглеждаш личното си присъствие в политиката през определен пост, а да се съобразиш с това, което е най-добро за държавата и за стабилността. По повод на думите на Корнелия Нинова, че са направени прекалено много компромиси в името на властта Цветан Цветанов поясни: „Не, компромисите са в името на държавата, на стабилността. Ако се върнем през 2013 година - какво направиха БСП, ДСП и АТАКА, какъв компромис. Направиха компромис, само за да унищожат и да дискредитират ГЕРБ“.

По повод срещата между главният прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев с посредничеството на Георги Гергов от БСП той коментира: "БСП имат огромен проблем, самият факт, че по този начин си решават партийните проблеми означава, че те винаги са участвали и са генерирали съответни задкулисни игри, които под една или друга форма са били в публичното пространство и са били част от тази паралелна държава, за която Корнелия Нинова постоянно говори“.

„Когато Корнелия Нинова ни обвинява по този начин, нека да кажем как стана тя председател, с компромисите, които направи и получи пълната подкрепа точно на Георги Гергов“, посочи Цветан Цветанов. Според него без подкрепата му Корнелия Нинова надали е щяла да бъде председател на БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика