Цветанов даде конкретен пример как Борисов обслужвал ДПС

19365
Цветанов даде конкретен пример как Борисов обслужвал ДПС
Снимка: БГНЕС

Винаги съм смятал, че не съм нарушил законодателството и не съм направил нещо нередно. Това заяви бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който определи "Апартаментгейт" като поръчков сюжет срещу него. И поясни, че хората му вярват, защото знае какво направил (изтъкна принос за сделката за F-16, за изучаването на комунизма в училище) и че с напускането на всички позиции в ГЕРБ показал етичност.

В кооперацията има два асансьора, аз живея на последния етаж, имам чип, за да се кача, коментира Цветанов. Всичко е изрядно - правя замяна, два апартамента за един, добави той.

Пак сигнал от ДПС дали Борисов трябва да остане премиер: Въпрос на диалог

Въпрос на диалог – така депутатът на ДПС Халил Летифов коментира дали партията му иска премиерът да не се казва Бойко Борисов. С...

Цветанов заяви и, че може би щял да напусне ГЕРБ и без "Апартаментгейт" – заради това, което видял по време на кампанията на евроизборите. "Това, което се случва за последната една година, харесва ли ви на вас като журналисти и хора", попита бившият втори в ГЕРБ водещите на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев и Лора Инджова, където гостуваше.

Според Цветанов, ситуацията станала нетърпима и той се превърнал в буфер за всичко, което било важно и стратегическо за ГЕРБ. "Движението за права и свободи бяха обслужвани с всички горски по места", премина в атака Цветан Цветанов. По думите му, предишният земеделски министър Румен Порожанов имал списък с назначения в сектора на държавните горски управления и трябвало да се види с лидера на ДПС МУстафа Карадайъ, но самият Цветанов успял да спре "реализирането" на този списък. Цветанов смята и, че една от причините за това Порожанов да си тръгне от поста е точно обслужването на интереси на ДПС. Той попита и защо хора като Даниела Дариткова (заместникът му начело на парламентарната група на ГЕРБ) сега не говорят по такива теми, след като уточни, че ако продължавало с натиска със "списъка", щял "да направи разговора публичен".

Цветан Цветанов уточни, че не допуснал да стане толкова "близък", че да не може да се оттегли. И продължи, че бил против влизането на дадени хора в листите на ГЕРБ, без да казва имена, но с уточнение, че крайният подпис е на председателя на ГЕРБ т.е. Бойко Борисов.

Извинявам се, разбира се, че не е такава мисълта, каза Цветанов за репликата си, че него няма кой да го накаже. "Трябва да направим разликата между работещите хора и тези, които вземат решения", уточни Цветанов.

Джема Грозданова разказа как се ръководи ГЕРБ и кога Цветанов и Борисов се скарали

Джема Грозданова – бивш депутат от ГЕРБ и председател на комисията по външни работи в парламента, а сега учредител на „Репу...

Що се отнася до Томислав Дончев, Цветанов изрази претенции как точно Дончев обяснява харченето на пари на европейски данъкоплатци. Цветанов посочи и, че не може човек като Георги Харизанов да е част от ГЕРБ, визирайки миналото му в "Напоителни системи" и негови позиции пред младежите на ГЕРБ.

"Нямам информация никъде – единствено имам в моята глава", заяви Цветанов при въпрос какво ще излезе от неговото шкафче.

За финал Цветанов призна, че търси хора от ГЕРБ, които имат авторитет на местно ниво. И уточни, че в този случай няма отношения "работодател - работник". Според него, "страхът е огромен", като даде пример със Силистра - ПРИМЕР НА ACTUALNO.COM ОТ ТАМ! Цветанов смята и, че властовият ресурс сега ще бъде използван за влияние върху изборите, но при въпрос да даде конкретен пример от миналото, отговорът беше: "Аз не съм разследващ политик". "Имало е доста сериозно опорочаване на изборния процес", каза той за случай с местен вот, при който, по думите му, вече не бил в ГЕРБ.

Цветанов каза и друго - че новата му партия няма да се коалира за следващите избори и че ще влезе в парламента, говорейки за граница от поне 450 000 гласа. И предупреди, че партията му няма да се коалира с ГЕРБ, ако ГЕРБ още се води от Борисов - иначе можело да има разговори. Не смятам, че животът ми е почнал с Бойко Борисов, добави той, след като му беше припомнено, че сам е казал, че "Цветанов нямаше да е това, което е" без Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика