Цветанов: ГЕРБ и ДПС са едно цяло

5319
Цветанов: ГЕРБ и ДПС са едно цяло
Снимка: БГНЕС

България се нуждае от предсрочни парламентарни избори, защото сегашното управление се е изчерпало. В много случаи ДПС и ГЕРБ са като едно цяло. Това обяви Цветан Цветанов на брифинг след учредяването на партията, предаде БГНЕС.

„България днес се нуждае от предсрочен вот, защото парламентът и изпълнителната власт вече са изчерпали всякакъв кредит на доверие“, заяви Цветанов. На въпрос на БГНЕС дали идеята на Красимир Каракачанов за експертен кабинет, която лансира тази седмица, е изход от ситуацията, той отговори отрицателно.

Цветанов е категоричен, че в много от случаите виждаме, че ГЕРБ и ДПС действат като едно цяло. Примерите за това са много, последният е от частичните местни избори в Момчилградско и Ардинско, където е издигнат само по един кандидат и той е от ДПС. „Ако попитате къде е ГЕРБ, ще видите, че ги няма“, каза Цветанов и добави, че българите мюсюлмани ще припознаят реалната алтернатива в „Републиканци за България“.

На днешното учредяване на партията са присъствали 1123 души. „Много бяха желаещите да присъстват, но няма как заради изискванията заради Ковид-19. Вече имаме над 4000 членове, които са се присъединили към политическа партия „Републиканци за България“. Съгласно българските закони те трябва да са над 2500, за да се пристъпи към регистрация на партията“, каза Цветанов.

Той обяви, че вече има репресии от страна на управляващите срещу „Републиканци за България“: „Има трима от учредителите, които заявиха, че ще участват. Днес се обадиха сутринта и казаха, че им е оказан натиск и няма как да дойдат. Те са от Силистренско“.

Силата на „Републиканци за България“ е, че този проект няма да бъде лидерски, каза Цветанов.

„В изпълнителния съвет има 31 човек, като към тях добавим председател и заместник-председател стават 33. Те ще обсъждат реални теми, за да се вземат ясни и дефинирани решения. Много е важно да няма лидерството, което досега е съществувало в партиите“, каза Цветанов.

Той съобщи, че за говорител ще бъде предложен Виктор Серафимов и обеща да виждаме множество лица, които ще бъдат говорители по отделните секторни политики.

Заместник-председателят на партията ще бъде човек, който живее и се реализира в чужбина. „Всяка една партия говори за българите в чужбина, но трябва да има реални действия. Тази връзка трябва да бъде с хора, които са успели. Такъв е Павел Вълнев, който на 22 години е заминал за САЩ. Започнал е да работи от най-ниската длъжност и сега на 40 години управлява компании, които са с милиарди долари. Това е човек, който е успял не благодарение на обществените поръчки, не благодарение на приватизационните сделки, а чрез неговия, труд, ентусиазъм и енергия, която иска да предаде на всички българи, които могат да се върнат и инвестират в страната ни“, каза Цветанов.

 

А защо от "Лев Инс" написаха протестна декларация срещу Цветанов вижте тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика