Цветанов: Христо Иванов имаше и още има подкрепата на ПГ на ГЕРБ

2616
Цветанов: Христо Иванов имаше и още има подкрепата на ПГ на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Министър Христо Иванов имаше и все още има подкрепа на парламентарната група на ГЕРБ. Ние сме го доказали неколкократно. Това каза пред журналисти Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, по повод на подадената оставка от правосъдния министър Христо Иванов, предаде „Фокус”.

„През последните дни бяха направени много консултации. Най-съществени бяха консултациите, които бяха направени във формат парламентарно мнозинство – ГЕРБ, РБ, ПФ, АБВ. Позицията на ПФ и АБВ изцяло подкрепяше решението на комисията, което беше гласувано миналата седмица и в никакъв случай механичният сбор между ГЕРБ и РБ не можеше да промени нищо в това гласуване”, посочи Цветанов.

Първанов за оставката на Иванов: По-добре късно, отколкото никога

По-добре късно, отколкото никога - той беше спънка за развитието на реформата в съдебната власт. Това каза на пресконференция в парламе...

По думите му текстовете, заложени в първоначалния вариант на законопроекта за изменение на Конституцията в пленарна зала, са получили над 200 гласа.

„Бяха направени много взаимни компромиси. При внасянето на законопроекта направените промени предвиждаха тайно гласуване и никой не говореше за явно. Сега предстои гласуването за явния вот. Знаете, избирането на парламентарната квота с мнозинство от две-трети вече е факт и също така председателстващ на пленума ще бъде министърът на правосъдието”, обясни още Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика