Цветанов намекна: Някой измежду Цачева, Фандъкова, Дончев и Николов ще е кандидат за президент

24841
Цветанов намекна: Някой измежду Цачева, Фандъкова, Дончев и Николов ще е кандидат за президент
Снимка: БГНЕС

Нека оставим изненадата за неделя, 2 октомври. Така бившият вицепремиер Цветан Цветанов отговори на въпрос дали Цецка Цачева ще е кандидатът за президент на ГЕРБ.

За Цачева Цветанов заяви пред bTV, че тя е „изключително добър оратор” и се вписвала много добре в сложната политическа ситуация. Дясната ръка на Бойко Борисов похвали още Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов, давайки ги за пример с думите с какво ГЕРБ запълва дефицита, оставен от кабинета „Орешарски”. Голям е процентът на вероятност един от четиримата изброени политици – Цачева, Фандъкова, Дончев и Николов, да е кандидатът на ГЕРБ за президент. Нека кажем 99%, заяви Цветанов.

ЦИК: Досега за изборите са регистрирани 11 партии, 5 коалиции и 14 ИК

Досега за участие в изборите са регистрирани 11 партии, 5 коалиции и 14 инициативни комитета. Това заяви на брифинг на ЦИК един от го...

В ГЕРБ може да се обсъждат между 10-15 кандидати, докато в „другите партии” по телефонен указател набираш един генерал и след два дни той се съгласява, посочи Цветанов, оправдавайки се по интересен начин за пореден път защо най-голямата българска партия мълчи месец преди президентските избори кой ще е кандидатът ѝ.

Относно кандидатурата на Пламен Орешарски за президент, Цветан Цветанов каза, че в една предизборна кампания ще си проличат зависимостите му. За Орешарски трябва да отговарят БСП и ДПС, подчерта бившият вицепремиер, като не пропусна да изтъкне какви беди е донесло управлението на Орешарски – фалитът на КТБ, дефицит от 6%, спиране на еврофондовете. Той обвърза индиректно Орешарски с кандидата за президент на БСП ген. Румен Радев с думите – каква алтернатива може да предложи той, тази на Сергей Станишев ли?

Не означава ли, че каквото и да сложите за кандидат за президент, то ще спечели – Цветанов определи този въпрос за подигравателен и изтъкна, че ГЕРБ иска кандидат, който да отговаря на всички политики на партията. Това е по-правилното, отколкото да търсиш някого, да се въртиш в кръг и накрая да кажеш „ние ще те подкрепяме”, смята Цветанов. Посланието на президента ни ще е: „Работим в интерес на гражданите”, добави той.

Може би донякъде се поддадохме на натиска през февруари месец за кандидатурата на Ирина Бокова. Приехме приемствеността от кабинета "Орешарски", но шансът Ирина Бокова да спечели намалява, обясни Цветанов по горещата тема за генерален секретар на ООН. Той не пропусна да похвали и Бокова, и Кристалина Георгиева като жени, направили много за България. Кристалина Георгиева има невероятен шанс и изявена подкрепа от няколко европейски държави, обяви бившият вицепремиер. Той не отговори дали Владимир Путин е обещал на Бойко Борисов да не блокира кандидатурата на Кристалина Георгиева.

Цецка Цачева за президент звучи като кандидат за ООДА!

Така водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев коментира слуховете, че Цачева ще стане кандидат за президент на ГЕРБ...

За финал Цветан Цветанов определи темата за антитерористичното законодателство като по-важна тема от президентските избори и кандидатурата за генерален секретар на ООН. Той призова Антон Хекимян да го покани по темата с "предупредителните" думи, че скоро антитерористичният закон ще бъде приет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика