Цветанов: Не зная защо евентуалната кандидатура на Борисов развълнува толкова хората

1696
Цветанов: Не зная защо евентуалната кандидатура на Борисов развълнува толкова хората
Снимка: БГНЕС

"Има три сценария относно кандидатурата за президента на  ГЕРБ. Единият  е Цветан Цветанов да се опита да направи г-н Борисов президент, за да яхне партията ГЕРБ. Другият е Борисов да иска и да се опита да обясни това на широката публика  на гърба на Румен Петков, на АБВ, на който и да е няма особено значение. Третото е ГЕРБ да разбира наистина че няма друг сериозен кандидат." Това каза заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков, в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

По отношение на твърдението, че преди Румен Петков е ядосал Бойко Борисов и той е станал премиер, Румен Петков посочи, че няма да се връща на онзи етап от развитието. „Недай Боже да гътна да умра, на сиромаха ще му се срине кариерното развитие. Човек трябва да има някаква мярка в тези обяснения. Не може 6 месеца да си говорил, една година „Аз няма да бъда кандидат за президент” и изведнъж нещо си се поизнервил малко и ще се кандидатираш”, коментира Петков.

Румен Петков отрече, че АБВ ще се прегръща с БСП, енергетиката е "ябълка на раздора"

В 12 без 5 се поставя ключов въпрос и се хвърля горещия картоф на Народното събрание, за да го решава. Това заяви дясната ръка на Георг...

Относно евентуалната кандидатура на Георги Първанов за президент, Петков заяви: "Мисля, че едно участие на Първанов или на Калфин дава шанс за радикална промяна на атмосферата в България и на политическата култура."

Помолен да коментира призива на ДСБ за подкрепа за втори мандат на Росен Плевнелиев, Румен Петков каза: "Как да коментирам ДСБ, аз считам себе си за нормален човек. Да се изтъпанчиш и да говориш три месеца - ние сме в опозиция като имаш зам.-министри, членове на политически кабинет, в администрацията и това е естествено развитие на тази политическа шизофрения, която е допълнително отвращение на българите от политиката."

В отговор за кандидатурата за президент Цветан Цветанов отговори така: "Искам да заявя, че няма политическа формация, която да е обявила президентската си двойка. ГЕРБ е заявила че ще направи това не по-рано от един месец, последователно сме, не зная защо развълнува толкова хора евентуалната кандидатура на Борисов. ГЕРБ има много качествени и стойностни министри, кметове, депутати, които са в изпълнителната власт и имаме голям избор, който може да направим нямаме никакви притеснения за президентските избори, а днес най-важното е да продължим започнатото преди 18 месеца и да продължим по европейски път."

На въпроса как ще гласува ГЕРБ ветото на президента  Цветанов обяви, че ще има окончателно решение във вторник (17 януари) и добави, че "вече има формиране на позиция, но няма да е коректно да я оповестявам. Тя е приета от ПФ, РБ и ГЕРБ на последния разговор."

Петков: Оставката на Калфин е проява на политическо мъжество

Оставката на социалния министър Ивайло Калфин е израз на политическо мъжество. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред "Ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com