Цветанов обяви, че президентската кандидатура на ГЕРБ вече е ясна

1711

Президентската кандидатура на ГЕРБ вече е ясна. Тя обаче ще бъде обявена "на по-късен етап". Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

"Предвид сложната международна обстановка не мисля, че трябва да се бърза с президентските избори. Кандидатурата е ясна и структурите са готови и приемат решението, което ще бъде окончателно, за да запазим тази стабилност, която имаме днес. Нашите структури в цялата страна, са готови и приемат решението, което ще бъде окончателно, на Изпълнителната комисия, за да може действително да реализираме една успешна кампания, 11-та по ред и да запазим тази стабилност, която имаме днес", допълни Цветанов в интервю за БНТ.

Цветанов каза още, че кандидатпрезидентската двойка на ПП ГЕРБ ще бъде обявена на по-късен етап.

"Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Аз смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидатпрезидентската двойка. Това забавяне се налага не от това, че нямаме решения, а от това, че искахме през всички тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно", допълни той.

Вторият човек в партията на Бойко Борисов посочи, че ГЕРБ има много доказани хора, които могат да се включат в предизборната кампания за президент и вицепрезидент.

АБВ ще оповестят кандидат за президент през септември

Кандидатът на АБВ за президент ще бъде оповестен между 10 и 20 септември, съобщи лидерът на партията Георги Първанов. Така АБВ се присъ...

"Трябва да бъде човек с твърд характер, да е човек, който се е доказал в управлението, да е управлявал и политически да има съответните познания ,за да може да се включи активно в сегашния динамичен международен и вътрешен политически дебат", каза още зам.-председателят на партията. Цветанов заяви, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ е достатъчно разпознаваема в Брюксел, Вашингтон и Москва и се ползва с добър авторитет.

"Бъдещият президент не трябва, когато спечели изборите, да бъде разпознаваем с това, че зад него е застанала най-голямата политическа сила или тя го е издигнала. Трябва да го разглеждаме като бъдещия държавник и човек, който ще бъде и Главнокомандващ на Българската армия, но ще може да бъде медиатор на всички вътрешнополитически процеси в страната и да участва активно в международните дебати по последствията от Близкоизточния проблем.

ПП ГЕРБ се подготвя много сериозно и отговорно за тези предстоящи президентски избори, но фона на сложната международна политическа ситуация, конфликтите в Близкия Изток няма защо да влизаме толкова рано в предизборен период, след като има едномесечен законов срок, в който могат съответните кандидати да изложат своите платформи и да има един смислен политически дебат и срещи с избиратели в страната", заяви Цветанов.

По думите му на страната ни е нужен смислен политически дебат и трябва да се отнасяме с уважени към всяка една кандидат-президентска двойка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика