Цветанов за държавния подарък за милиони към Кирил Домусчиев: Нямаше дебат

13986
Цветанов за държавния подарък за милиони към Кирил Домусчиев: Нямаше дебат
Снимка: БГНЕС

Всичко, което е свързано с коалиционното ни споразумение, нямаме различия. В последните няколко месеца от "Обединени патриоти" има законодателна инициативност и това води до недоразумения, а ГЕРБ се явява арбитър. Не е коректно чрез медиите да се хвърлят обвинения, не са медиите мястото, където трябва да се появяват междуличностните различия. Така вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов

Според Цветанов от ГЕРБ сложили "сериозен акцент" що се отнася до енергетиката по отношение поправките в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, най-известната от които се прочу с нарицателното "поправката Домусчиев". Нямаше сериозен дебат, оправда се Цветанов защо тази поправка мина. На въпрос какво ще правят ГЕРБ при президентско вето, бившият вицепремиер отвърна, че партията на Бойко Борисов щяла да работи за обществения интерес.

Нов трус в коалицията: Ситуацията около БМФ е на път да скара управляващите

Ситуацията около приватизационния договор за Българския морски флот (БМФ) от страна на братя Домусчиеви е на път да скара управляващите...

"Поправката Домусчиев" предвижда приватизаторът да не се придържа към специфичните задължения на приватизирано дружество, пряко свързани с предмета му на дейност, за повече от 5 години. Разбира се, типично за България, тази поправка влезе в сила със задна дата – защо ли ни са ни принципите на правото?! Със законовата промяна Домусчиев ще си спести плащането на неустойки за неизпълнение на приватизационния договор за "Български морски флот", които са близо 60 млн. лева. Промяната постила килим и пред купувача на "Булгартабак холдинг", свързван с Делян Пеевски - по принцип той е длъжен да запази предмета на дейност дълго, но сега "дълго" вече е с друг времеви ракурс. Другият печеливш от прокарването на промените ще е бъдещият партньор на Пеевски във вестникарските му дружества "Ню имидж", който купи преди 12 години "Бояна филм". "Ню имидж" има задължение да не продава земята на киноцентъра в престижния столичен район за 20 години, но с приетите поправки задължението си замина.

Относно искането на лидера на "Атака" Волен Сидеров да бъде оттеглен прословутият Закон за шума, Цветанов призова за консенсус. Тепърва обаче щяло да има дискусия в управляващата коалиция какво да се прави. Към настоящия момент не разглеждаме вероятност да заменим с "Воля" някоя от партиите в коалицията, добави бившият вицепремиер.

Политическият живот

Цветан Цветанов хвърли ново, силно обвинение срещу БСП – че при президентските избори залагали на фалшиви новини и той можел да представи презентация как се подкрепяли много сайтове за фалшиви новини. Връщането на радио "Свободна Европа" може да е противодействие, добави той.

Ние сме за градивната опозиция – видяхте в петък (20 юли), че взехме 15-минутна почивка, за да можем да изкоментираме темата за мигрантите. Градивната опозиция е полезна, за да държи в будно състояние властта. Но Елена Йончева призна, че опозицията участва в журналистическото разследване за "къщата в Барселона" – сами разбирате , че човек изпуска нервите си и казва нещо, което до този момент се ограничава да каже. Така вторият човек в ГЕРБ коментира отношенията между властта и най-голямата опозиционна партия в парламента - БСП.

На хората в Ямболско вече им писна от протестиращи

Човек-провокатор, за да може да се създаде напрежение и стълкновение сред хората, които се опитват да покажат какво се случва в Боляров...

Цветанов не пропусна да се оплаче как в медиите не се появявали новини с положителни нотки – откриването на спортна зала в Шумен, както и проект за облагородяване на междублоково пространство за над 5 млн. лева. Той заяви и, че предвид общото намаляване на средства за кохезионната политика за следващия програмен период (2021 - 2027) за България щяло да има още 2 млрд. лева.

В настоящи цени за периода 2014 - 2020 г. е предвидено България да получи 8,099 млрд. евро от кохезионните фондове. В натрупаната инфлация за периода до 2018 г. сумата е 8,3 млрд. евро. За следващия период (2021 - 2027 г.), са предвидени 10,082 млрд. евро. Според изчисленията на ЕК сумата в постоянни цени с база в 2018 г. (за да може да се прави сравнение с миналия период) се равнява на 8,93 млрд. евро.

Чумата по овцете и козите

Нямаше никакво опровержение от страна на Александър Симов, че не е имало разговор между Корнелия Нинова и въпросното лице. Това заяви Цветанов, коментирайки клип във Facebook, в който млад мъж казва, че Корнелия Нинова заявила на протестиращите да се оттеглят от Ямоболско.

Порожанов: Умъртвени и загробени са всички животни в Шарково

"Умъртвени и загробени са всички животни в Шарково". Това съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов. Порожанов добави, че се над...

Няма как политиците да извличат политически дивиденти – трябва да сме отговорни и да стимулираме властите с действията си да ограничат заразата, категоричен беше Цветанов. Той посочи, че Корнелия Нинова и "нейният отбор" казали в началото, че нямало заповед за действия, както и че нямало проби. Никой от БСП не си направи труда да се извини на председателския съвет в парламента, оплака се вторият човек в ГЕРБ.

Цветанов призна и, че имало слаба информираност за чумата, но единственият вариант бил евтаназията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика