Д. Атанасова: Борисов не е сметкаджия за политическото си оцеляване

5693
Д. Атанасова: Борисов не е сметкаджия за политическото си оцеляване
Снимка: БГНЕС

"Властта за Бойко Борисов не е самоцел. Никога не е правил сметки и не е сметкаджия по отношение на политическото си оцеляване. Отговорност е в момента да стоиш на власт. На терен е едно. Съвсем друго е, когато не носиш никаква отговорност. Видяхме от БСП поредица от демонстрации за липса на заинтересованост. Президентът Румен Радев отричаше да има коронавирус. Корнелия Нинова отричаше маските." Това коментира в студиото на БНТ заместник-председателят на правната комисия в парламента и бивш здравен министър Десислава Атанасова в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

Според нея, настоящият министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов работи в много сериозен стрес. "Подкрепям усилията на щаба, на Министерството на здравеопазването и на всички лекари. Във връзка с трагичните инциденти в Пловдив и Бургас искам да призова да не хвърляме упреци към българските медици, доброволци, санитари, медицински сестри, полицаи, жандармеристи и на всеки един, влязъл в борбата срещу коронавируса. Искам, ако можем, да върнем отношението си към тях от март и април, когато ги аплодирахме", добави Атанасова.

Докато ние дискутираме, Гърция вече предаде пред ЕК плана си за възстановяване от коронакризата

Проектът на план за действие на Гърция за използване на ресурсите от фонда на ЕС "Следващо поколение" съдържа големи инфраструктурни пр...

Тя посочи, че до изборите за нов парламент през март има още време и в момента ГЕРБ работи усилено върху новата си предизборна програма. "Ще спечелим с това, че сме спазили ангажимента си с изпълнение на програмата. Например, от 01.01.21 г. доходите на хората - минималната пенсия и работната заплата се увеличават. Взимат се мерки срещу разпространението на COVID-19. Относно 50-те за пенсионери, предвидени до март, считаме, че до тогава можем да се справим, като държава, с короонакризата и ще има нова индексация. Ако се наложи, ще предложим актуализация на бюджета и ще удължим срока за добавките към пенсиите", съобщи Десислава Атанасова.

Заместник-председателят на правната комисия в парламента припомни, че в началото на пандемията България беше на едно от първите места по справяне с кризата. А някои тотално отричаха съществуването на болестта. "Сега е важно да се мобилизираме като общество. Не да се следват темите и тезите на управляващите. Изборите така или иначе ще дойдат през март. И ако статистиката за починали българи продължава да расте, тогава кой ще се справи с кризата. Ако загубим учители и лекари. Трябва да сме единни и да сме отговорни", каза в заключение Атанасова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика