Д-р Костадин Костадинов: Ние компромиси за независимостта, за свободата на България не правим

7283
Д-р Костадин Костадинов: Ние компромиси за независимостта, за свободата на България не правим
Снимка: ПП Възраждане

"България има нужда от бързи и решителни действия и няма време за губене." заяви в интервю за Радио „Фокус“ - Варна д-р Костадин Костадинов, председател на политическа партия “Възраждане”.

Той посочи, че през изминалите месеци са постъпвали не едно или две предложения за коалиране с други партии, за явяване на изборите през юли. Но цената за това коалиране е била твърде висока - отказ от приоритетите и програмата на Възраждане, нещо което не може и няма да се допусне.

„Вижте, ако през 2014-та година, когато създадохме Възраждане имаше партия, с която имаме поне частично съвпадение на вижданията си, ние просто нямаше да създадем нашата организация. Това ни костваше и продължава да ни коства страшно много усилия, енергия и ресурси. Коства ни загуба на личен живот, на близостта с нашите роднини.

Истината е, че щяхме да си спестим много неприятности, но просто няма такава партия, с която да си партнираме. Освен това ние от Възраждане познаваме хората, които са във високите етажи на българската политика. Това са хора, които са зависими от чужди държави. А както казах по-рано – каузата да се борим за присъствие в политиката е една единствена, да направим България отново независима и просперираща държава“, обясни д-р Костадинов.

Той даде пример с американската намеса във вътрешните работи на България.

„Възраждане беше единствената сериозна политическа сила, която осъди американското безчинство. Всички останали мълчаха, срамно и безотговорно мълчаха! По същия начин мълчаха и по отношение на въпроса със санкциите по закона „Магнитски“. Едва ли има българин в страната, който да смята, че хората в този списък са невинни – напротив. И аз съм убеден, че това са хора, които имат своите огромни вини пред българското общество. Но съм убеден, че това е наша вътрешна работа да

решаваме тези проблеми. Ако днес американците правят това, то те утре могат да направят и друго по отношение на невинни хора.

България изчезва, и то съвсем не метафорично

През последните 30 години два милиона българи напуснаха родината. Над 617 села са без население или само с един жител. Ежедневно умират...

Примерно ние от Възраждане критикуваме САЩ и непрекъснато повтаряме, че американското робство над българския народ е нещо, което спира развитието на държавата ни. Ами представете си, че утре те решат да ни наложат санкции като политическа организация? И какво правим тогава?

С такива действие те подготвят обществото. Създават усещането, че ние трябва да се съгласяваме и примиряваме с всяко едно нещо, което се случва, а това отсега ви казвам – няма как да стане при нас.

И се връщам на въпроса: В България няма политическа сила, с която да можем да си партнираме в това отношение. Именно заради това отказахме и всякакви предложения за коалиция. Някои от тях бяха доста сериозни и привлекателни и Възраждане щеше да влезе в Парламента без въобще да се напрягаме. Да, щяхме да влезем, но на каква цена?

На цена отказ от приоритетите и програмата си, а такъв компромис ние

от Възраждане няма как да направим. България няма нужда от повече компромиси, България има нужда от решителни действия, България няма време за губене, България има нужда от Възраждане“, каза в заключение председателят на Възраждане д-р Костадин Костадинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика