Делегат на БСП от Благоевград разкри защо подкрепя Крум Зарков, а не Корнелия Нинова

15383
Делегат на БСП от Благоевград разкри защо подкрепя Крум Зарков, а не Корнелия Нинова
Снимка: Личен архив във Фейсбук

Делегат на БСП от Благоевград направи интересно разкритие във Фейсбук. Ваня Маникатева е посочва, че е била сред най-последователните привърженици на Корнелия Нинова, но вече не я подкрепя, като аргументира какво е променило позициите й.

Ето какво пише тя:

Волгин: След последното развитие на събитията в БСП е ясно, че нова лява партия ще има

Интересна прогноза за бъдещето на лявото пространство направи журналистът от БНР Петър Волгин. Той предвижда създаването на нова лява п...

"Всички знаят, че бях един от най-последователните привърженици на Корнелия Нинова още преди конгреса 2016 г. да я избере за председател на БСП. Винаги съм се възхищавала на смелостта, борбеността, енергията и силата, които притежава тази жена. Мечтаела съм си един ден да бъда достоен политик като нея. Все пак и тя е козирог. С нея обаче имахме разминавания по различни гледни точки.

И тук не става въпрос, че не я подкрепих на прекия избор през 2020 г. за председател на БСП. Това няма нищо общо. Нашите гледни точки се разминаха много преди това, но малцина знаят причините. Както и да е. Миналото си е минало.

На заседанието на 50-тия конгрес в събота, аз бях единствена от делегатите в област Благоевград, която подкрепи нейната оставка. В залата се чуваха подвиквания „Свали си ръката! Ще те уволнят от работа!“- това вече ми се е случвало (Тя и един бивш кмет на Благоевград ми направиха най-голямата услуга в живота).

В събота гласувах за оставката на Корнелия Нинова, защото БСП умира. Моята партия умира и резултатите на изборите го показаха. Ще кажете обаче, че в момента БСП е в изпълнителната власт. Има своите министри, зам.- министри, областни управители и прочее. Назначава хора на ключови позиции, дори и в моята област Благоевград. Но БСП има нужда от нова енергия, нов облик и нова визия… и най-важното да си спомни за левите ценности.

Вигенин: Кога Крум Зарков разбра, че политиката на БСП е убийствена за левицата?

Заместник-председателят на БСП и на 47-то Народно събрание Кристиан Вигенин запита кога Крум Зарков разбра, че има проблем с лидера на ...

От душа и сърце вярвам, че тази промяна в партията може да я донесе Крум Зарков. Няма да изброявам качествата на Крум, който се осмели да се изправи срещу Нинова. Но едно нещо не ми излиза от главата – наистина ли стигнахме до това, да забравим кои сме и от къде идваме? Наистина ли ще позволим постовете и егото ни да победят любовта към лявата идея? Няма да отрека, че съм разочарована, защото като всеки млад човек вярвам в „светлото бъдеще“. България има нужда от силна лява партия, която да се бори срещу неравенствата, да защитава работещите бедни и да търси солидарността в обществото.

С Корнелия Нинова начело на БСП, партията няма да има „светло бъдеще“, напротив. Падението и отлива на гласове ще продължи! Но аз няма да спра да вярвам, защото съм мечтател. Ще ме попитате дали все още искам да бъда политик като Корнелия Нинова? Не! Ежедневно се боря с егото си и се опитвам да уважавам мнението на всеки, независимо, че е различно от моето. Опитвам се да приемам и да се уча от критиките и съветите на хората около мен. Ще завърша с един цитат, на който попаднах наскоро: „Не подценявай хората с комплекс за превъзходство.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика