Делян Добрев: Ние сме подготвена опозиция и ще показваме на управляващите всяка грешка

3444
Делян Добрев: Ние сме подготвена опозиция и ще показваме на управляващите всяка грешка
Снимка: БГНЕС

Много е лесно да си в опозиция, защото не отговаряш за управлението. Загубихме изборите, заради негативната кампания. Говореше се за корупция, "мръсни" сделки без нито едно доказателство. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ в предаването "Панорама" по БНТ.

"Ние не искаме да се тегли дълг догодина, защото от четворната коалиция заявиха, че дефицитът ще бъде най-много 4,5 % дефицит. Това означава, че приходите в бюджета не стигат с едни 6-7 милиарда лева. През цялата кампания се говореше, че на година се крадат 8 млрд. лева и че новото правителство ще спрат тези кражби. Тоест ако имаш 8 млрд. лева, които ще се появят, защото ще се спрат кражбите, защо ще теглиш дълг, би трябвало да ти останат 2 млрд. Ето това е причината да искаме да няма дефицит догодина, защото парите очевидно ще ги има, след като се спрат тези кражби", коментира Добрев.

ГЕРБ за акцията в Симеоновград: Парите са снимани в друга къща

Водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев коментира днешната акция на полицията срещу купуването на гласове. По време на преско...

Делян Добрев каза още, че не обвързва изграждането на Балкански поток със загубата на ГЕРБ на изборите. "Ако сме се провалили в някой поток е, че не можахме да изградим 12 години гръцката връзка", каза той. "Крайният срок за изграждането на този конектор е 31 декември т.г. Наистина го признавам това като грешка и още преди 4-5 години казах, че ръководството на тази кампания трябва да се смени, защото нищо не се случва. Не е готова връзката, в последните 6 месеца не е напреднала, а ние от 8 месеца не сме управляващи. Надявам се на 1 януари да е готова. Имат късмет управляващите, защото ние сме подготвена опозиция и ще им посочваме всяка една грешка. Ние ще следим дали на 1 януари ще започнат да санкционират изпълнителя. Ще следим дали ще бъде увеличена цената на този договор, защото това по българското законодателство е забранено", допълни Добрев.

Добрев заяви, че договорите, прекратени от служебното правителство за изграждането на магистрала "Хемус" може да са окаже, че са ощетили държавата. "Има договорена сума на километър, която ще е много по-ниска от тази, която евентуално вие ще договорите. Договорени са определени километри, платени са аванси, тези договори са прекратени и авансите са прибрани. Догодина ще направят поръчка за 3 млн. лв. на километър, тогава някой ще потърси ли отговорност защо държавата се ощетява с 1 млн. лева за километър. Ако не се случи, ще призная, че съм сгрешил", заяви Делян Добрев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика