Делян Добрев смята, че Елена Йончева го дискредитира заради енергийни проекти

3843
Делян Добрев смята, че Елена Йончева го дискредитира заради енергийни проекти
Снимка: БГНЕС

Няма "Кумгейт 2". По-важно е защо е тази фиксация на Елена Йончева върху мен. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който обяви за "част от причината", че като се напише "Елена Йончева" в Google и се кликне на „Изображения” излизат предимно негови снимки.

Това е нейният начин да си направи пиар – чули ли сте да има някакъв законопроект тя, да е направила нещо в подкрепа на хората, убеден е Добрев. И попита задочно Йончева – изпълнява ли поръчка на трима бизнесмени от Хасково? Депутатът от ГЕРБ заяви, че единият от тези бизнесмени стоял физически в стола на кмета Добри Беливанов, като обясни, че въпросният бизнесмен седял по време на конференция със служители на общината и се разпореждал от името на кмета. На въпрос на bTV как се казва бизнесмена, отговорът беше: "Няма да кажа. Ако се докаже моята теза, ще кажа".

"Дрийм тиймът" в Хасково е непокътнат

"Дрийм тиймът" на депутата от ГЕРБ Делян Добрев продължава да заема ключови позиции в Хасково.  Това е факт два месеца след избухв...

Добрев попита и дали г-жа Йончева е служител "на определени служби – в България или чужбина"? Изпълнява ли поръчка на определени служби, защото определени проекти няма да се случат в България, докато съм председател на Комисията по енергетика в парламента, добави той, без да уточнява за кои проекти става въпрос. Има обаче слухове, че Добрев е твърдо против АЕЦ "Белене" и чрез шефа на НЕК Петър Илиев първоначално е било "поръчано" на БАН да изчисляват финансови модели за реализация на проекта при много негативни базови стойности.

Благодарение на г-жа Йончева излезе, че обществените поръчки в Хасково са нещо лошо, а те не са. В Хасково цената на квадратен метър за пълно саниране е 89,50 лв., една от най-ниските, обясни Делян Добрев.

Депутатът от ГЕРБ почна да вади и обществени поръчки, сключени от фирма "Еко Традекс Груп", с която е свързван от Йончева в Хасково заради съпруга на негова братовчедка (Даниел Гаргов). Още преди 11 години, по думите на Добрев, Община Смолян сключила договор за 10 млн. лева за депо за отпадъци, а тогава кмет на Смолян била Дора Янкова, настоящ депутат от БСП.

Делян Добрев извади и договор за кредит на баща си, като посочи, че лихвата била 8% и имало над 250 одобрени кредити преди този на баща му. Като гаранция, по думите на Добрев, било дадено "всичко, което е изградено", като депутатът визира линията за пелети на баща си. На баща си не позволих да участва в европроекти, добави още Добрев. Дори да съм свързано лице, пак не е незаконно – като теглите кредит, нали отивате при познат или в банка, където ви познават, визирайки качеството на гарант. Ако ви трябват пари, къде ще отидете първо, уточни депутатът. БСП и БКП обвиняват за всичко, което е свършено, и децата. Не можах да се запиша на спорт, защото баба ми и дядо ми членове на БКП, а дядо ми е лежал с Белене, каза още Добрев.

Беливанов: Някой искаше да дискредитира кмета, но дискредитира ГЕРБ

Спокоен съм и няма да подавам оставка. Няма да стана бушон. Това заяви за пореден път в предаването „Събуди се“ на Нова тел...

За финал Делян Добрев разказа, че счупил прозорец в училище, докато се сборил със съученик. И показа снимка на Елена Йончева с "постоянния ѝ придружител" по време на предизборната ѝ кампания, който бил лежал в испански затвор и три пъти си е сменял името, като сега се казвал Борис Архондев. Добрев заяви и, че по време на предизборната си кампания Йончева живяла в имения на Цветан Василев. Малко смешно звучи, но ми се обадиха приятели, според които фиксацията на г-жа Йончева върху мен е, защото ме харесва, а не съм отвърнал на чувства ѝ, завърши Добрев.

Днес, 16 януари, ще има заседание на Конституционния съд, който ще гледа дали е противоконституционно Народното събрание да отхвърли подадената от Делян Добрев оставка в качеството му на депутат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика