„Демократична България“ и ДПС с взаимни "любезности" за Росенец, Буджака и Иво Прокопиев

6677
„Демократична България“ и ДПС с взаимни "любезности" за Росенец, Буджака и Иво Прокопиев
Снимка: БГНЕС

Депутатите от "Демократична България" и ДПС влязоха в задочен спор за временната парламентарна комисия, която да разследва евентуални незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на "Росенец".

"Лесно е да се предвиди атака срещу Ахмед Доган, който се е оттеглил в малка виличка и гледа БИО краставици. Лесно е да се върнем към събитието от преди година, ние обаче обръщаме въпроса към действията и бездействията на българските власти", коментира Христо Иванов.

ДПС поискаха обхватът на комисията да бъде разширен и да включи и нарушения по Закона за устройство на територията на полуостров "Буджака". Те обвиниха съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в лицемерие и двойни стандарти.

От своя страна Иванов репликира Йордан Цонев от ДПС и обеща, че ако от Движението за права и свободи внесат предложение да се направи отделна комисия специално за Буджака, то "Демократична България" ще гласува "за" създаването ѝ.

ДПС пита: Всички говорят за Гешев, но къде е разговорът за Лозан Панов?

ДПС ще участва във всякакви консултации и диалог по всички теми, включително и съдебната, заяви от парламентарната трибуна Йордан Цонев...

"Дали се изливат фекални води от къщата на Иво Прокопиев към залива", попита Севим Али от ДПС.

Христо Иванов поиска още едно изказване, на което нямаше право, а Хамид Хамид от ДПС го иронизира от парламентарната трибуна: "Не сте го разбрали, той се изказа от негово име, а сега иска изказване от името на неговия ментор г-н Прокопиев". За тази реплика Хамид получи предупреждение от председателстващия НС Ива Митева.

"Виждам, че ви е весело в ДПС. Ако искате комисия за Буджака, то го направете като отделно предложение и в отделна комисия. В Росенец ДПС и ГЕРБ събра модела Доган-Борисов. Искаме да покажем как един човек си присвои един бряг", заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

"Това е българският бряг, а това е български офицер на НСО, който изхвърля знамето. Това искаме да разследваме, а вие ми говорите за фекалии на някакъв бизнесмен", заяви още той и показа кадър от момента на слизането на "Демократична България" на плажа през 2020 г.

Цонев отговори: "Темата е действия и бездействия на органите по повод лица. Медийният магнат, монополист и олигарх упражнява сериозна власт в последните 25 г. в България. Това не е тайна, както и политическият му инженеринг относно партии, включително и във вашата. Тази тема ще я доказваме. Най-емблематичният пример за дълбоката държава е Иво Прокопиев, ще го докажем".

Отново искри в парламента - за "Росенец", полицейското насилие и "клякането"

Парламентарната трибуна отново се превърна в арена на словесни сблъсъци между партиите в него. Първа думата взе лидерът на БСП Корнелия...

"Знаете ли, че докато вие, мирните граждани, бяхте от едната страна на Росенец, то от другата страна бе футболна агитка, пратена от един олигарх. Да, искаме разследване на действията на МВР, НСО и by the way, на вашия любим език, се ръководят от президента на страната. Да попитаме държавния глава защо неговите хора поругаха българския флаг. Не ние сме го наредили", допълни депутатът от ДПС.

"Росенец е специален символ за българите. Това е онази точка, от която България започна да се променя и българските граждани казаха „Стига“, заяви Антоанета Цонева от "Демократична България". По думите ѝ преди малко повече от година именно Росенец и освобождаването на плажа около него е отприщил протестите на промяната.

Тома Биков от ГЕРБ обяви, че биха подкрепили и двете комисии. "Как партиите на промяната от 3 на 5? Още малко и ще отидете да се консултирате. Преди няколко дни не беше възможно това. Вие сте новото статукво", коментира той.

Крум Зарков от "БСП за България" също заяви, че ще подкрепят и двете комисии, ако се внесат отделно, тъй като не трябва да се смесват, защото по думите му ще се получи размиване и отклоняване на вниманието. И допълни, че ГЕРБ не трябва да коментират темата, защото "безобразията" са се случили по времето на тяхното на управление.

Още: Отново искри в парламента - за "Росенец", полицейското насилие и "клякането"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика