X
 
 

Депутат от ГЕРБ: Отстраниха Нинова за корупция през 2007г., тя го обвини в лъжа

3686 1
Депутат от ГЕРБ: Отстраниха Нинова за корупция през 2007г., тя го обвини в лъжа
Снимка: БГНЕС
Никой не излезе да обясни защо отстраниха Корнелия Нинова за корупция през 2007 г .Това каза народният представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов в реплика на Корнелия Нинова по време на дебата по рокадите в кабинета.

"Когато през 2013 г. вие бяхте председател на Социалната комисия, какви предложения направихте? С какво оставихте диря след като бяхте председател на Социалната комиися. Вторият ви въпрос, понеже говорите за корупция и обяснение, искам да ви задам следния въпрос.

Нинова: Нека министрите обяснят защо не могат да работят с Бисер Петков

Искаме всеки един от присъстващите министри да ни запознае защо не може да работи с министър Бисер Петков. Това каза лидерът на БСП Кор...

Когато ви отстраниха през 2007 г. никой не излезе от тази трибуна да обясни защо ви отстраниха за корупция", каза Иванов.

Той посочи, че никой не е обяснил защо тя е била отстранена. "Тъй като в днешния ден вие тази оставка я превърнахте в една политическа кампания, като една социална партия някак не ви отива, тъй като през всички тези три мандата, ГЕРБ подобрява социалната политика. Днес гражданите на България имат много по-големи социални придобивки", подчерта още Иванов.

"В заключение искам да кажа още нещо. Правителстовто на ПП ГЕРБ и г-н Борисов се стреми с кадри, които променя да подобри своето управление, за да може да имаме и четвърти мандат", каза още Иванов.

"Да се обърна към ПП ГЕРБ и да честитя нейния рожден ден", добави още Лъчезар Иванов.

Neue Zürcher Zeitung: Борбата срещу корупцията в България е инсценировка

България е възхвалявана от Европейския съюз за своите реформи. Все още обаче има съмнения относно независимостта на съдебната система в...

Има съдебно решение, че не съм уволнявана за корупция - управляващите да спрат да потварят тези мантри. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по рокадите в кабинета.

"На г-н Лъчезар Иванов ще кажа същото като на г-н Симеонов. Четете ги тези съдебни решения бе колеги. Имам и такова, че не съм уволнявана за корупция. Ще ви го предоставя лично, за да спрете да повтаряте тези мантри постоянно. Имам решение на съда, че съм невинна по този казус.

"Какво сме направили като управляващи и аз като председател на Социална комисия? Много ви е къса паметта, но за много кратко време увеличихме минималната заплата, броят на семействата, които получават социални помощи, обезщетението на дете за една и две години", изброи Корнелия Нинова. Тя посочи, че БСП е замразила стажа и възрастта за пенсиониране. "Вършили сме си работата, както сме я разбирали".

"Вие не само, че не събирахте подписи, вие просто я приехте в Министерски съвет. Има решение на МС, че сте я приели и я внасяте в парламента. Това не е ли досаттъчно ясен акт, че правителството на Борисов прие Истнабулската конвенция. Когато видя обществения отзвук, тогава я оттегли", каза Нинова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 дена Профил на трол?
    Арогантен гъз. Нея я отстраниха от икономиката не заради корупция, а защото не даваше Булгартабак на оня циганин. Питай после какво стана. Тъпак.