Депутат от "Патриотичния фронт" счита, че щом си чужденец, не те е грижа за България

2788
Депутат от "Патриотичния фронт" счита, че щом си чужденец, не те е грижа за България
Снимка: БГНЕС

По изключително грозен начин завърши дискусия относно предложените нови мерки от "Патриотичния фронт" (ПФ) да се стреля дори на месо при необходимост от защита на границата ни. Депутатът от ПФ Димитър Байрактаров използва като аргумент срещу тезите на опонента си - журналиста Нидал Хлайф, че Хлайф не го е грижа за сигурността на България, защото не е български гражданин и само се възползва от благата, които държавата ни му е дала, без да допринася с нищо за нея.

Профилът на мигрантите, които идват в България, се промени много. Това не са бягащи от "Ислямска държава" хора, а афганистанци, пакистанци. Така Димитър Байрактаров защити предложението за защита на българската граница на националистическите партии в парламента. Байрактаров припомни пред Нова телевизия, че според чл. 279 от Наказателния кодекс незаконно преминаване на границата се наказва с до пет години затвор.

Матео Ренци постави ултиматум на ЕС

Италианският премиер Матео Ренци с ултиматум към Европейския съюз. Той заплаши, че страната му няма да плати вноската си към европейски...

Всяка политическа партия се опитва да извлече облаги преди избори и бежанците са удобна тема. Няма един политик, който да се осмели да говори различно за бежанците. Те ли са най-големият проблем – всичко друго е наред, безработицата изчезна, няма корупция, попита журналистът Нидал Хлайф. Той поиска от Байрактаров да отговори и дали от ПФ не са говорили същото за бежанците, когато милиони хора преди две години се насочиха към Европа, при ескалацията на гражданската война в Сирия.

Тези хора не са бежанци – бежанец е човек, който бяга от съседна държава, където има война или политическа чистка, възрази Байрактаров. Моментално на депутата беше зададен въпрос тогава беглец като Абдуллах Бююк за какъв се счита, след като бяга от политически репресивен режим. Трябва да се ползва сила само при абсолютна необходимост, отвърна Байрактаров, който припомни как Ердоган заплашвал „да отприщи бежанска вълна към Европа”. За пример кога да се ползва оръжие Байрактаров припомни случая с граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, който беше оневинен за използване на огнестрелно оръжие, при което беше убит афганистанец. Ако ви нападнат 10 000 души, с какво ще отбранявате границата, добави депутатът и попита Нидал Хлайф как е дошъл в България и дали някой е използвал оръжие срещу него.

Вместо полицаи и армия, направо газова камера да се сложи. Езикът на омраза е прекалено разпространен. Г-н Каракачанов заяви преди няколко дни, че бежанците ще променят етническата карта на България. Как 1200 души ще променят етническата картина, попита Хлайф. Наскоро зам.-правосъдният министър Филип Гунев изнесе данни, че всъщност миграционния натиск намалява!

В Брюксел тежковъоръжени войници пазят града. А г-н Каракачанов от няколко години говори по темата и поставя въпроса за увеличение на пенсиите, подчерта Байрактаров. В този момент от разговора той нападна Хлайф, че не допринася за България, защото не е български гражданин и съответно не го интересува сигурността на България.

ЕС удължава граничния контрол в Шенгенското пространство за още 3 месеца

На Германия, Австрия, Дания, Швеция и Норвегия трябва да бъде позволено да продължат граничния контрол в безвизовото пространство на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика