Депутати се обидиха на Радев, напуснаха демонстративно НС

4314
Депутати се обидиха на Радев, напуснаха демонстративно НС
Снимка: БГНЕС

Първата реч на новоизбрания президент Румен Радев не се размина без скандал. Още преди да е приключил словото си, депутати от Реформаторския блок, както и съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов напуснаха залата, обидени от негова реплика.

Към края на 25-минутното си слово Радев заяви: "Моето кредо е малко думи, но резултатни действия". В същото време Гроздан Караджов (Реформатори) се изправи в залата и заяви, че Радев трябвало да си прочете речта поне веднъж, защото е сричал, а това е неуважение.

За две години в Народното събрание десет депутати не са казали и дума

За последните две години 10 депутати не са казали нито дума в пленарната зала. Справка на парламента сочи, че рекордьорите по говорене ...

Последва смях, а президентът направи кратка пауза и добави: "Имате още една седмица", имайки предвид оставащото време за работа на 43-тото Народно събрание.

Последваха аплодисменти от левите народни представители, а група депутати, сред които и председателят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ), Петър Славов и Гроздан Караджов (РБ,) Валери Симеонов (ПФ) и др., напуснаха залата. В кулоарите те коментираха, че думите на Радев са неуважение и обида. Караджов и Грозданов заявиха, че речта на президента звучи твърде опасно и заплашително.

"Той си позволи една пренебрежителна реплика - „Остава Ви една седмица“. Още в началото на речта си постави народните представители на последно място, все пак се намира в Народното събрание трябваше да покаже малко повече уважение", заяви Валери Симеонов, цитиран от "Фокус". 

„Висшият орган е парламентът. Румен Радев да бъде така добър да уважава Народното събрание, независимо, че то ще работи още кратко време“, каза той. „След като държи 20-минутна реч, изпълнена с глупотевини и празнословия е нормално да има реакция, когато накрая самонадеяно заявява, че е човек на делата, а не на думите, с което опроверга собственото си поведение“, коментира Симеонов.

Българските депутати бият германските по заплати

Българските народни избраници взимат по-високи заплати от колегите си в германския Бундестаг. Нашите народни представители взимат брутн...

„Нищо не сме казали в зала, просто се засмяхме, беше смешно и жалко. Щяхме да останем до края на речта, ако не бяхме провокирани“, допълни той.

„Не е добре да се насажда в обществото впечатлението, че сме президентска, а не парламентарна република“, заяви Валери Симеонов. „Ще преглътнем този фалстарт, с който започна и ще му дадем 100 дни да видим всички тези недъзи, които изброи и естествено, че са факт да видим как ще ги пребори със служебното си правителство“, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика