Депутатите ще изслушват Борисов за тол системата, Аврамова също ще даде отчет

1691
Депутатите ще изслушват Борисов за тол системата, Аврамова също ще даде отчет
Снимка: БГНЕС

Депутатите от БСП поискаха изслушване на министър-председателя Бойко Борисов за тол системата в пленарна зала. Предложението на социалистите беше прието.

„Затруднението и хаоса, които предстоят на 1 март, свързани с въвеждането на тол системата, е пълен и ние настояваме министър-председателят да дойде в пленарна зала и да обясни какво се случва.

Нанков: Наслушахме се на стъкмистика и изкривени аргументи за тол системата

През последните дни се наслушахме и на стъкмистика, и на изкривени аргументи. Това каза зам.-министърът на регионалното развитие Никола...

Разбираме напълно, че той днес не е в България и затова предлагаме точка първа да не бъде за днес, а за утре – когато министър-председателят, се надявам, ще бъде в държавата си и ще дойде пред НС да обясни поставения проблем”, каза червеният депутат Георги Свиленски.

Той обърна внимание на напрежението в населените места около София заради винетките. "За съжаление и до ден днешен нито решението на Министерски съвет, подписано от г-н Борисов, е отменено, нито е актуализирано с изваждане на съответните участъци. Лъжата, която беше казана миналата година януари месец продължава да действа. Хората не знаят какво да правят освен да следят по телевизията някои от управляващите да излезе и да обясни", каза Свиленски.

По думите му нито министър Аврамова, нито заместник-министър Нанков може да даде отговор, нито служителите на администрацията в тол управлението. По думите му тези отговорности зависят от премиера.

Свиленски предложи премиерът да обясни на българските превозвачи по какви правила, какви критерии и какво трябва да плащат и как. "От вчера става ясно, че и даже тези устройства, които трябва превозвачите да ползват ги няма и ще трябва да попълвят пътни карти", посочи още той.

Нинова: Борисов да дойде в парламента и да обясни за провала на тол системата (ВИДЕО)

Министър-председателят Бойко Борисов да дойде в парламента утре, за да отговори на притесненията на хората, свързани с тол системата. З...

Също за тол системата, но по предложение на ГЕРБ ще бъдат изслушани в парламента и министър Петя Аврамова и проф. Олег Асенов от АПИ.

Мотивите за изслушването на министър Аврамова представи депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

"Безспорно на 1 март влизаме на крачка от една много сериозна промяна в начина на таксуване, за ползване на републиканската пътна инфраструктура. Разбира се, знаете, че това отне много сериозни усилия както от страна на парламента, така от страна на изпълнителната власт през последните години.

Предвид всичките трудности, през които сме преминали през последните години, в крайна сметка на 1 март трябва да стартира създаването на тази електронна система за таксуване на тежкотоварни автомобили над 3, 5 тона и с вече въведената система за електронни винетки, да се превърне в една от най-модерните системи за таксуване на пътища в цяла Европа.

Превозвачите настояват: Има монопол за толтаксите и недопустимо оскъпяване

Договорът, който АПИ е сключил с доставчиците на тази услуга, не се спазва и изпълнява. Това заяви Магдалена Милтенова, председател на ...

Няма как да очакваме, че създаването на такава електронна система, една такава реформа няма да доведе до своите от една страна технически, от друга страна проблеми, свързани с достатъчно добрия баланс и ползващи тази мрежа", допълни още Ненков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика