Депутатите ще обсъждат мерки за развитие на социалната икономика

668
Депутатите ще обсъждат мерки за развитие на социалната икономика
Снимка: БГНЕС

В първото заседание от новата пленарна седмица депутатите ще разгледат на първо четене новия Законопроект за предприятията на социалната и солидарната икономика.

Законопроектът е внесен от Министерски съвет и предвижда обособяване и насърчаване на стопански отрасъл, който преимуществено да има социална насоченост и да помага за повишаването на заетостта, жизнения стандарт и социалното включване на уязвими групи от населението. Сред насърчителните мерки в законопроекта са създаване на Регистър за социалните предприятия, създаване на електронна платформа, механизъм за подкрепа и др.

Тримата стари министри се връщат като депутати

Тримата стари вече министри - на МВР, на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта - Валентин Радев, Николай Нанков и И...

В рамките на пленарното заседание народните представители ще дебатират и по промени във Валутния закон, предвиждащи Министерството на икономиката да поеме регистрационния режим за лицата, които осъществяват дейност по добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни.

На вниманието на депутатите в представено и предложение за промени в Закона за висшето образование, целящи създаването на условия от бизнеса и практика да се включват в обучението на студентите и докторантите. Освен това работодателите ще могат да правят предложения за обновяване на учебните планове и програми, да участват в държавните комисии за провеждане на държавен изпит или за защита на дипломна работа и да бъдат включвани в постоянните комисии на Национална агенция за оценяване и акредитация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com