Депутатска забава - кой колко е чист и мълчание за съгласието по лобистки закони

1989
Депутатска забава - кой колко е чист и мълчание за съгласието по лобистки закони
Снимка: БГНЕС

То се изясниха нещата, някакво бутане – ако бяха от Реформаторския блок, щеше да има пипане. Така заместникът на Волен Сидеров в партия "Атака" – Десислав Чуколов, коментира вчерашния скандал в парламента между Сидеров и Валентин Касабов. Чуколов повдигна въпроса дали Касабов трябва да е депутат, след като се държи така – дръпнал стола на Сидеров, който се канел да седне. Чуколов добави и, че имало правителства, при които се сменяли и по 10 министри, но си изкарали мандата.

Същевременно пред Нова телевизия бившият здравен министър и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че всички депутати си изчистили имената, като приели ветото на президента върху "поправката Домусчиев" в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол. На въпрос обаче кой е поръчал това законодателство, веднага се намеси Чуколов, който обяви, че Валери Симеонов "упорито говорел" по въпроса, а зам.-председателят на "Атака" го бил чул не пред медии да говори как текстът не бил лобистки. Припомняме, че текстът да бъде намален срокът за конкретни ангажименти в приватизационни договори от 10 години на 5 години беше вкаран от депутата от "Атака" Николай Александров.

Депутатите разглеждат спорните промени при акцизите на бездимни цигари

Парламентът ще разгледа на първо четене измененията в Закона за акцизите и данъчните складове, предвиждащи промяна в приложимата став...

БСП недооцени чисто организационно ситуацията, дойде оправдание и от червен депутат – Александър Симов, който коментира, че било важно да се види кой първо гласувал "за", а след това – "против". Той изрази опасение дали в парламента нямало да се стигне до ритане, на което Чуколов отговори, че няма и да не се безпокои.

Предупредихме, че тази коалиция може да генерира само скандали, включи се депутатът от ДПС Велислава Кръстева, която стартира кариерата си в Движението като пиар и то най-вече на Ахмед Доган. Кръстева добави и, че всички подкрепили Закона за шума, инспириран от Валери Симеонов, само ДПС били от началото против. Припомняме, че през тази седмица Волен Сидеров поиска този закон да бъде спрян – той беше приет на първо четене. Кръстева каза и, че премиерът Бойко Борисов се превърнал в звероукротител и само гасял пожари – заради несъстоятелността на коалицията. Тя напомни, че ДПС искало програма с национални приоритети и да подкрепя изпълнението ѝ в парламента.

Като депутат от "Воля" не се вписвам сред поканените тук, заяви народният представител Пламен Христов, който в типичен за партията стил обяви, че никой от тази партия не можело да бъде свързан с корупционни сделки. Христов извади тезата, че във "Воля" всички били чисти и това трябва да е лакмус, на което Атанасова каза, че този парламент имал и добри моменти – например консенсус за отбраната, за мигрантите. Темата "мигранти" предизвика Чуколов да каже: "То оставаше и там да няма консенсус". Политиката е вид дискусия, спор – не можем да бягаме от него, заяви Симов и добави, че ще е много опасно да има парламент, в който постоянно има съгласие. Той каза и, че нямало как да бъдат отречени постиженията на европредседателството, но външната политика изместила вътрешната и това ще се почувства есента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика