Джамбазки ще подаде сигнал до Цацаров заради исканията на ДОСТ за признаване на турско малцинство

4758
Джамбазки ще подаде сигнал до Цацаров заради исканията на ДОСТ за признаване на турско малцинство
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Ангел Джамбазки ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров заради стартирането на национална подписка на партия ДОСТ с искане за законово признаване на статут на национално малцинство. Това става ясно от негова публикация в официалната му страница във facebook.

"Не стигат разкритията за съмнителни имотни сделки на участници във властта, не стига безобразното и безотговорно поведение на част от българските представители в ЕП, които с недопустимото си отсъствие от работата, за която им се плаща, предадоха интересите на българските граждани и избиратели и сега мънкат нелепи, глупави, нагли оправдания и лъжи, като се топят и изобличават едни-други, но и този изпълзя от турската дупка в която се беше напъхал", пише Джамбазки.

Джамбазки предупреди за нов опит да прокарат пакет "Мобилност"

"За съжаление, представители на политическа група АЛДЕ ще направят опит Пакет "Мобилност" да бъде вкаран за гласуване на предстоящата с...

"Партия" ДОСТ е турска партия. Партия на Ердоган. Пета колона на Ердоган в България, също както и дианетското мюфтийство. Това са антибългарски организации. Те трябва да бъдат забранени, а заговорниците съдени и осъдени за национално предателство.

Искането за признаване на каквото и да е "малцинство" на българска територия е недопустимо и противоконституционно. На територията на Република България няма никакви национални малцинства, има етнически общности и групи, но всички те са интегрална част от единното и неделимо българско Отечество", допълва той.

Пиша на Главния Прокурор на Република България сигнал с искане да разследва това деяние като престъпление по глава Първа от Наказателния кодекс на Република България, а именно: "Престъпления срещу републиката", завършва евродепутатът.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че партия ДОСТ започва национална подписка с искане за законово признаване на статут на национално малцинство, съобщиха от пресцентъра на политическата формация на Лютви Местан. "Обръщаме се към всички представители на малцинствата, както смело и самоотвержено се противопоставихме на асимилаторската политика на комунистическата партия и тоталитарната държава, така и сега, в условия на демокрация да поискаме смело и отговорно онова, което по право ни принадлежи съгласно международните договори. Всеки човек се ражда със своята идентичност – етническа, религиозна и културна, и с правата, свързани с нея. Признаването и гарантирането им е признак на цивилизационна политика, а отричането им – ни повече, ни по-малко, е пещерен национализъм и дискриминация, несъвместими със статуса на България – член на НАТО и ЕС", посочват в писмото си, изпратено до медиите, от партията.

Джамбазки: Европа на отечествата ли искаме или на джендърите?

"Евроизборите са шанс да променим Европа, а не да се смени ръководствотона Обединени патриоти, заяви в предаването "Плюс - минус" по Но...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика