X
 
 

Дончев: Имаме добре функционираща система за управление на средствата от ЕС

818 2
Дончев: Имаме добре функционираща система за управление на средствата от ЕС
Снимка: БГНЕС
България е една от страните в Европа, която има добре функционираща система за управление на средствата от ЕС – ИСУН. Това заяви в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев, който представи обновения модул на системата eufunds.bg, предаде репортер на БГНЕС.

„Преди около 10 години като кмет трябваше да кандидатствам по един голям проект. Документацията тежеше 200 килограма, карахме я до Управляващия орган с бус. Днес това няма как да се случи – никой вече не подава по този начин документи“, спомни си Дончев и направи паралел,че днес е необходимо само флашка и компютър на бенефициента.

ГЕРБ играли честно, а всички се съюзили срещу тях

Управляващите от ГЕРБ изразиха сериозно недоволство от поведението на опонентите си по време на местния вот. Въпреки че от партията на ...

Вицепремиерът отбеляза, че за 10 години са направени много важни стъпки. През следващите 1-2 години системата предстои още да се усъвършенства.

Към настоящия момент има нов публичен модул, който прозрачно отразява усвоените средства от Европейския съюз. В обхвата на системата попадат 20 програми, има над 70 000 потребители.

За разлика от предишната версия от 2013 година, която е имала предимно деловодни функции, настоящата дава възможност да се кандидатства по електронен път.

Към момента са постъпили над 31 000 проекти предложения. Оценката на проектните предложения е изцяло електронна от възложителя.

Дончев счита, че шансовете за бъдеща коалиция ГЕРБ и "Демократична България" намаляват

"Няма данни за грубо опорочаване на изборния процес. В кампания различните опоненти пускат сигнали – разбира се, това е от компет...

Системата има и екологична функция- спасени са над 15 000 дървета, които трябваше да бъдат отсечени за хартия.

От сайта става още ясно, че през следващата година по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове ще бъдат обявени 22 процедури за набиране на проектни предложения на обща стойност над 315 млн. лева. Към края на октомври нивото на договаряне е над 78% от бюджетите на програмите, а плащанията към бенефициентите са над 38%.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Св. мъченик Марин
Св. мъченик Марин

Свети Марин живеел при царуването на Карин [римски император от 282 до 283 г.] и тъй като бил от благороден произход, въпреки младата си възраст...

Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално