Дончев: Президентът да внимава със силните думи

3085
Дончев: Президентът да внимава със силните думи
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев се е превърнал в политик и като такъв ще го посъветвам да внимава с по-силните думи. Думите, изречени от силна политическа фигура, не изчезват, те циркулират и може да се върнат при теб. Такъв коментар даде вицепремиерът Томислав Дончев по повод изказването на държавния глава по повод мораториума върху лекарствата.

Той разбира, вече понатрупал опит в този занаят, че е важно управлението на надеждата – но да твърди, че се отнема надеждата, при положение намеренията са точно обратни не знам на какво се дължи, посочи Дончев пред bTV.

Дончев призна за търкания и разногласия в коалицията

Напрежение не, понякога има търкания и разногласия и това е напълно нормално. Даже би било подозрително да не е така. Това каза пред жу...

В една европейска държава няма как нещо да се разпредели непрозрачно – или чрез обществена поръчка или с целева субсидия. Това не е пилеене на пари, както беше при десетилетия, коментира той разпределението от кабинета над 700 млн. лв. по проекти в страната преди дни. „В неговата реплика беше противопоставянето на видове разходи. Да твърдим, че инвестициите в пътища са лоши, социалните не са. Добрата политика е микс от много политики, нито може само с пътища, нито само със социални или само със самолети”, обясни вицепремиерът.

По думите му дефект от страна на ГЕРБ е недокрай доброто обяснение на мораториума върху новите терапии. Дончев посочи, че доколкото му е известно целта е парите да се управляват по-добре и да има повече шансове за всеки, а не икономия на средства.

Поскъпването на водата Дончев обясни с нуждата инфраструктурата да се поддържа. „Водата в чешмите е услуга. Това не е дъждовна вода, трябва да бъде събрана, пречистена, прекарана по тръби и т.н. всичко струва пари. Все още има цели села и градове, които имат лошо водоснабдяваме и това трябва да се финансира”, каза той.

Единият начин е с европари, след това идва финансирането от данък – което по думите му не е справедливо и последният вариант - финансиране от такса, което е по-справедливо. Така ще има вода за всички, която ще е качествена.

Радев налага ново вето, защото не мина това за лекарствата

Президентът Румен Радев ще наложи вето на антикорупционния закон. По този начин държавният глава сякаш се опита да си върне на депутати...

Протестът на левицата за поскъпването на водата Дончев оприличи на воден бунт, воден от Корнелия Нинова - в ролята на българската Жана Д’Арк.

Вотът на недоверие е легитимна парламентарна процедура, няма нищо нередно в него, нито може да ни хвърли в уплах, коментира Дончев. Фактът, че ще се проведе в началото на европредседателството ни според него е като „семеен скандал докато имаме гости.”

Двама инвеститори проучват АЕЦ „Белене”, каза вицепремиерът. Той посочи, че решението е трудно от финансово-техническа гледна точка, а ключовият критерий е да има инвеститор, който да финансира и да търси пазарна реализация.

Може да се строи, но няма да е на принципа на „бригадирски ентусиазъм.” Подобно решение не може да се вземе бързо, категоричен беше той.

КЕВР не се уплаши от БСП и вдигна цената на водата

Комисията на енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание в специализиран състав "ВиК", на което прие окончателно решение за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика