Дончев за "Апартаментгейт": Подобни сигнали носят негативи, което ерозира доверието

3947
Дончев за "Апартаментгейт": Подобни сигнали носят негативи, което ерозира доверието
Снимка: БГНЕС

"Скандалът "Апартаментгейт" може да нанесе щети, особено в предизборна ситуация", заяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев. Той смята, че проблемът не се е развил докрай и е редно Цветан Цветанов да предостави повече информация по случая. "Включително и относно отношения с фирмата. Дали й и е извършена проверка и ако е така - защо е проверявана, има връзка или липса на такава между едното и другото", поосочва в изказването си Дончев. Вицепремиерът подчерта, че всеки подобен скандал носи негативи, което ерозира доверието.

Томислав Дончев коментира проблема и по отношения на Цецка Цачева. Той смята, че подадената оставка е повече от достатъчен сигнал, тъй като решението за това, е лично, но и напълно адекватно за ситуацията. „Оставките са един от инструментите за управление – дали като лично волеизявление, акт или като политически инструмент, за да се възстановява доверието. В политиката, освен персоналните качества, експертизата, програмите, това, което свързва въпросния представител с гражданите, е тази тънка нишка на доверието. Ако тя се скъса, всичко останало няма значение“, коментира Дончев в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

Апартаментгейт – отвъд очевидното

Скандалът "Апартаментгейт" безспорно премина всички първоначални очаквания като обществен отзвук. Защото последствията са много сериозн...

Вицепремиерът подчерта, че българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, като не пожела да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов. Дончев е категоричен, обаче, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване. „Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, и на изборния процес“, каза той. По отношение на "Апартаментгейт", Томислав Дончев декларира, че не е придобивал апартамент в луксозна сграда.

Вицепремиерът заяви, че предстоящите след два месеца европейски избори са важни за ГЕРБ. И те ще бъдат символичен тест за политическата кондиция на партията и коалицията, като цяло. Той коментира и Брекзит, като посочи, че този фактор също ще окаже негативно влияние върху европейската икономика, което ще бъде усетено и в България. Дончев сподели очакванията си компании от производството да предпочетат да се изместят в други държави-членки, включително и у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика