Дончев за "Апартаментгейт": Подобни сигнали носят негативи, което ерозира доверието

3925
Дончев за "Апартаментгейт": Подобни сигнали носят негативи, което ерозира доверието
Снимка: БГНЕС

"Скандалът "Апартаментгейт" може да нанесе щети, особено в предизборна ситуация", заяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев. Той смята, че проблемът не се е развил докрай и е редно Цветан Цветанов да предостави повече информация по случая. "Включително и относно отношения с фирмата. Дали й и е извършена проверка и ако е така - защо е проверявана, има връзка или липса на такава между едното и другото", поосочва в изказването си Дончев. Вицепремиерът подчерта, че всеки подобен скандал носи негативи, което ерозира доверието.

Томислав Дончев коментира проблема и по отношения на Цецка Цачева. Той смята, че подадената оставка е повече от достатъчен сигнал, тъй като решението за това, е лично, но и напълно адекватно за ситуацията. „Оставките са един от инструментите за управление – дали като лично волеизявление, акт или като политически инструмент, за да се възстановява доверието. В политиката, освен персоналните качества, експертизата, програмите, това, което свързва въпросния представител с гражданите, е тази тънка нишка на доверието. Ако тя се скъса, всичко останало няма значение“, коментира Дончев в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

Апартаментгейт – отвъд очевидното

Скандалът "Апартаментгейт" безспорно премина всички първоначални очаквания като обществен отзвук. Защото последствията са много сериозн...

Вицепремиерът подчерта, че българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, като не пожела да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов. Дончев е категоричен, обаче, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване. „Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, и на изборния процес“, каза той. По отношение на "Апартаментгейт", Томислав Дончев декларира, че не е придобивал апартамент в луксозна сграда.

Вицепремиерът заяви, че предстоящите след два месеца европейски избори са важни за ГЕРБ. И те ще бъдат символичен тест за политическата кондиция на партията и коалицията, като цяло. Той коментира и Брекзит, като посочи, че този фактор също ще окаже негативно влияние върху европейската икономика, което ще бъде усетено и в България. Дончев сподели очакванията си компании от производството да предпочетат да се изместят в други държави-членки, включително и у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика