Дончева: Бойко Борисов е неадекватен

6122
Дончева: Бойко Борисов е неадекватен
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов е неадекватен, затова изнася тази цялата тирада от думи. Причината е, че тези хора не могат да приемат, че ние не сме на никакъв пост и не искаме да бъдем. Това заяви пред bTV депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“ и зам.-председател на Народното събрание Татяна Дончева

Коментарът ѝ идва минути след поредното включване на премиера в оставка Бойко Борисов се включи на живо във Facebook от дома си, където беше проведена Изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да се вземе решение какво да се прави с мандата за съставяне на правителство.

"Установих, че това не е Изпълнителна комисия, която взема решение, а комисия, на която Борисов казва какво решение да вземе. Тирада, която показва къде го стяга чепикът", каза още Дончева.

Тома Биков: Парламентът е делегитимиран и Борисов няма да дойде в него

Това Народно събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни. Това заяви пред БНР Тома Биков, заместни...

"Разпознах в тези думи, че 12 години сме имали премиер без грам институционална култура. Председателите на ВКС и ВАС бяха вкарани изкуствено с гласовете на ГЕРБ за изслушвания, но никой няма право да ги пита за конкретни дела. Докато съм в този парламент, ще направя всичко възможно да защитя съдиите", коментира тя решението на парламента "тримата големи" да се явяват на отчет в парламента.

Ще има ли правителство 

 "Най-приемливо е да се даде подкрепа на правителство с мандат на „Има такъв народ“, но партията на Слави Трифонов не е показала желание да състави кабинет", така тя коментира ситуацията с мандата за съставяне на кабинет.

По думите ѝ подкрепата на тяхната политическа сила зависи от състава на предложеното правителство. 

„Ако съставът е твърде артистичен, ако сценаристите се наредят в Министерския съвет – ще се замисля дали това ще им е по силите. (…) Партията на Слави Трифонов не е показала по никакъв начин желание да осъществи мандата и състави правителство“, каза Дончева.

Борисов от дома си: Връщаме мандата на президента (ВИДЕО)

Връщаме мандата за съставяне на правителство - т.е. предложеният с първия мандат кабинет няма да бъде подложен на гласуване в парламен...

Председателят на „Движение 21“ каза още, че си представя следващият кабинет да бъде с личности, експерти в съответните ресори.

„Избирателите очакват политиците да не им прехвърлят собствените си проблеми. Избирателите дадоха ясен знак, че искат промяна, но дадоха доверието си така, че да е трудно осъществимо съставянето на кабинет. Социологическите проучвания показват, че над 60% не искат предсрочни избори“, заяви Дончева. 

Според нея хоризонтът пред едно евентуално правителство трябва да е до Нова година. За този период трябва да се промени изборното законодателство и състава на Централната избирателна комисия.

По думите ѝ не е желателно да се стига до предсрочни избори сега, защото вотът трябва да се проведе в летния сезон. Добави, че не би трябвало наведнъж да се провеждат избори за президент и народни представители. 

Още: Гласува ли депутат от "Има такъв народ" с картата на Тошко Йорданов? (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика