ДПС: Афишираният избор между Русия и Турция е манипулация

8503
ДПС: Афишираният избор между Русия и Турция е манипулация
Снимка: БГНЕС

Афишираният избор Русия или Турция е манипулативна подмяна на основния политически смисъл на посланието в словото на д-р Ахмед Доган. Това се посочва в позиция на Председателския съвет на ДПС, разпространена от пресцентъра на партията до медиите.

В нея пише, че всяко действие и решение на ДПС, след знаковото слово на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган е в изпълнение на желанието ни за връщане на нещата в хода на политическата нормалност.

Хасан Азис ще бъде временен областен лидер на ДПС в Кърджали

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис е новият временно изпълняващ длъжността председател на Областната структура на ДПС в Кърджали. Това ...

"Ние доказахме, че можем да се коригираме и самокоригираме, когато е нарушена философията, смисъла и ролята на ДПС. Категоричният ни избор е за мира, стабилността и сигурността, а не на дестабилизацията и конфронтацията. Защото етно-религиозните малцинства на Балканите биха били сигурните жертви на такъв избор.

Настоятелно напомняме, че афишираният от някои среди алтернативен избор Русия или Турция е манипулативна подмяна на основния политически смисъл на посланието! Защото именно поставянето на подобен избор води до разделяне, противопоставяне и конфронтация и всички рискове, които следват от това за Балканите", се казва в изявлението.

В него е отбелязано, че избирателят на ДПС не трябва да бъде принуждаван да прави подобен избор, подчинен на една погрешна и несъществуваща политическа теза.

"ДПС ще продължава своите стратегически партньорства с Република Турция и другите страни от региона в дух на запазване и развиване на евроатлантическите ни и европейски ценности. Продължаваме да подкрепяме усилията на Република Турция за пълноправно членство в Европейския съюз.Няма да допуснем създаването на кризисна ситуация нито в структурите на ДПС, нито в обществено-политическото пространство", пише още в позицията на Председателския съвет на ДПС.

Каракачанов: Турция много нахално се меси във вътрешните работи на България

Турция много нахално се меси във вътрешните работи на България. Това каза заместник-председателят на НС и съпредседател на Патриотичния...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика