ДПС официално подкрепи Пламен Орешарски*

7247
ДПС официално подкрепи Пламен Орешарски*
Снимка: БГНЕС

ДПС официално обяви подкрепа си за Пламен Орешарски в президентската надпревара. Това е решил централният съвет на движението, стана ясно от думите на лидера му Мустафа Карадайъ.

Бившият премиер Орешарски бе издигнат за кандидат за президент в последния момент от инициативен комитет. Претендент за вицепрезидент е бившият транспортен министър в кабинета му Данаил Папазов.

ДПС решава днес подкрепя ли официално кандидат-президент

Централният съвет на ДПС ще се събере днес, за да реши кой кандидат за президент да подкрепи. Според депутати има голяма вероятност тов...

"Останалите кандидати за президент са партийни кандидати. Пламен Орешарски напълно съвпада с очертания от ДПС профил за бъдещ президент", каза още Карадайъ.

Карадайъ припомни профила на необходимия президент в сегашното политическо време, на нужния президент, очертан от ДПС още през месец май и потвърден от трибуната на Народното събрание с декларация в Деня на Конституцията.

"Ние казахме, че бъдещият президент на страната трябва да е надпартиен, да осъзнава своята мисия, да бъде убеден демократ, евроатлантик, да има волята да отстоява и да развива демократичните постижения, да работи за правова и социална държава, да бъде особено чувствителен към правата на човека, да бъде обединител на нацията, да бъде президент на всички български граждани", каза председателят на ДПС.

Лидерът на ДПС на няколко пъти призова да се гласува с номер 4 на бюлетината. От думите му се разбра, че подкрепата е поискана и ДПС ще финансира и компанията на Орешарски. Имало е и среща с кандидата на АБВ за президент Ивайло Калфин. Той не пожела да коментира подкрепата на "предателите" от ДОСТ за Цецка Цачева.

Орешарски: Президентската институция трябва да се деполитизира и да се върне на хората

Kандидат-президентската двойка Пламен Орешарски – Данаил Папазов стартираха кампанията си за участие в предстоящите избори за дър...

Карадайъ отново поиска предсрочни парламентарни избори през пролетта, за да може хомогенно мнозинство у нас да поеме председателството на ЕС от 1 януари 2018 г. "ГЕРБ вече не може да се крие зад националистите, които Съветът на Европа нарича фашисти", заяви Карадайъ.

Припомняме, че по-рано днес лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан обяви непоискана подкрепа за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

*Информацията е обновена

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика