ДПС подкрепи членството на Северна Македония в НАТО и нападна националистите

717
ДПС подкрепи членството на Северна Македония в НАТО и нападна националистите
Снимка: БГНЕС

„Ние от ДПС категорично подкрепяме решението и ще гласуваме „за“. „Това е пътят за противопоставяне на популизма и национализмите, на всяка цинична политика, която застрашава мира".

Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите за ратифициране на Протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО.

Захариева: Членството в НАТО поставя нов етап в отношенията ни със Северна Македония

"Членството на Северна Македония в НАТО бележи нов етап в отношенията на двете ни държави. От първостепенна важност продължава да бъде ...

"Последователно и безкомпромисно следваме този курс на евроатлантическото ни развитие. Още през 1990 г. и 1992 г., когато България призна официално независимостта на Македония, както и през 1999 г., 2004 г., 2007 г. продължаваме неотклонно, защото вярваме и знаем, че това е верният път за националната сигурност, държавния суверенитет, мира и демокрацията“, заяви Карадайъ.

„В тази връзка е достатъчна кратка препратка към историческото изказване на Ахмед Доган за пътя на България към Европа през Босфора, както и за активната роля на ДПС за членството ни в НАТО и ЕС. За наша радост и гордост членството и в двата съюза беше осъществено при участието ни в управлението на страната.

ДПС още в зората на демокрацията пое като своя мисия реализирането и задълбочаването на евроатлантическата интеграция и продължава да цени евроатлантическите ценности и днес - върховенството на закона, правата и свободите на гражданските и т.н.“, каза още той.

Карадайъ изрази убедеността си, че това е пътят за изграждане на силни и стабилни Балкани, за укрепване на стабилността, за гарантиране на мира и просперитета.

Парламентът събра кворум за започване на пленарното заседание, БСП не присъстват

Народното събрание събра необходимия кворум за започване на пленарното заседание. В зала се регистрираха 123 народни представители от ...

„Това е пътят за противопоставяне на популизма и национализмите, на всяка цинична политика, която застрашава мира. Подкрепяйки днес това решение, ние препотвърждаваме увереността си към евроатлантическите ценности, които защитават демокрацията.

В същото време така отричаме всяка форма на ксенофобия, национализъм, омраза и популизъм. Посветени на принципите на индивидуалната свобода, демокрацията и върховенството на закона,за постигане на сигурност и стабилност, траен мир и просперитет.

Напомняме, че споделените ценности изискват не само декларации, но и дела, воля и решимост, изискват отговорност, изискват спазване на Конституцията и съответствие на законите на страната с основния закон, с европейските директиви особено в областта на гражданските и човешките права.

Днешното решение е стратегическо за стабилността и сигурността на региона. Вярваме, че Република Северна Македония ще допринесе за евроатлантическата сигурност“, каза още председателят на ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика